avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi

Când cotele de TVA se schimbă peste noapte... cum supraviețuim fără să greșim? Sesiune aplicată alături de Delia CataramăVezi agenda și participă →

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... As dori o lamurire cu privire la o succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

As dori o lamurire cu privire la o succesiune

Buna seara,
As dori o lamurire cu privire la o succesiune in curs. Suntem 3 mostenitori ( 2 nepoti si un stra-nepoata) si am inceput dezbaterea succesiunii de pe urma bunicilor din partea tatalui. Eu sunt unul dintre nepoti si incerc sa fiu cat mai scurt si la obiect:
1) Bunicii au decedat in 2020 ( Bunicul ) si respectiv 2022 (Bunica). Au avut impreuna 2 copii, Tatal meu ( Decedat in 2007) si Matusa mea ( decedata in 2014)
2) Tatal meu impreuna cu mama mea ( Decedata in 2012) au avut impreuna 2 copii, eu si fratele meu ( decedat in 2012).
3). Fratele a fost casatorit si are o fata
4) Matusa mea a fost si ea casatorita si are un baiat
Acum vine urmatoarea mea nelamurire, cand am facut succesiunea dupa tatal meu, impreuna cu mama si cu fratele meu, am renuntat la partea mea din succesiune ( un apartament ), apartament care urma sa fie vandut pt a se putea muta mama mea intr-unul mai mic, eu fiind la facultate si fratele avea casa lui.
In ce masura influenteaza renuntarea mea dupa tata de la acel moment (2008), la succesiunea dupa bunici? Va multumesc

Alte discuții în legătură

Succesiune suspendata din 1999 anla2 anla2 Ce se poate face in urmatoarea situatie? - Mama a decedat in 1995 si s-a dezbatut succesiunea in 1995. Au ramas ca mostenitori tatal si cei trei copii. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! - mostenire, succesiune ela112 ela112 Parintii mei sunt divortati , bunica mea din partea tatalui a decedat , in urma ei a ramas un apartament , as dori sa stiu intru cu ceva drepturi de ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunici ContSters278009 ContSters278009 Bunicii mei dupa tata au decedat, si dupa ei au ramas 2 locuri de pamant. Au avut 3 copii, din care mai traieste doar o fata , matusa mea. Tatal meu era ... (vezi toată discuția)