Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului.Vezi agenda evenimentului și participă →
Bună!
Se da următorul caz: autovehicul cumparat din străinătate (Franța) de la firma (dealer) cu factura, cumparatorul fiind eu persoana fizică.
Vreau sa vand masina in România, eu din ce am auzit ar fii 2 cazuri pe care vreau sa le validez si completez aici daca sunt corecte bineînțeles.
Caz 1: vine cumparatorul si dorește contract de vânzare cumparare (instrainare dobandire mijloc transport), facem contractul la un birou de acte, ii dau cartea masinii si factura de achiziție din Franța, el merge ii face RAR-ul masinii apoi o ia in evidenta la primărie si eu trebuie sa merg sa eliberez fiscalul stampila pe contractele de vânzare cumparare, daca cumparatorul este din alt judet pot sa-i trimit prin posta/curier fiscalul.
Caz 2: daca accepta clientul se poate face procura de imputernicire la notar ca el mai apoi sa poata face cartea masinii la RAR de pe numele meu pe numele lui si bineînțeles ii dau factura de achiziție si cartea de Franța a masinii. Va rog sa ma lămuriți, va mulțumesc anticipat pentru răspunsuri! Am auzit ca altii au reușit sa treaca direct de pe fostul proprietar din cartea de Franta (francezul) pe cumparator, altii spun ca tu in aceasta situație esti obligat sa faci RAR-ul (cartea masinii) desi am vazut la altii cazuri in care cumparatorul face asta.