avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fiica mea are 30 ani. Am divortat cand ea avea 6 luni ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fiica mea are 30 ani. Am divortat cand ea avea 6 luni ...

Buna ziua. Fiica mea are 30 ani. Am divortat cand ea avea 6 luni si a plecat cu mama ei in italia.
Fosta sotie nu a facut nici o actiune in instanta pentru pensie alimentara. Acum fiica ma ameninta ca ma da in judecata pentru a obtine pensia retroactiv pe 18 ani.Este stabilita in italia, casatorita cu 2 copii
Este posibil sa deschida actiune in instanta pentru obtinere pensie alimentara retroactiv?
Multumesc
Nu există așa ceva.
Este o amenințate fără un fundament legal conform legislației din România..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot obține recalcularea pensiei de întreținere începând cu anul 2011 și până la data pronunțării hotărârii? Lolajimbita8 Lolajimbita8 Bună ziua.Am următoarea speță la are aș dori să îmi dați un răspuns legal. Sumt divortat din anul 2011 si am o fată în vârstă de 11 ani. Prin ... (vezi toată discuția)
Solicitare pensie de întreținere și amenințare cu plângere pentru abandon de familie. ce trebuie să facă soțul în acest caz? Carla2018 Carla2018 Casatorie in Romania , sotii cu rezidenta in spania. Dupa un timp se naste in spania copilul. sotul vine in Romania si depune cerere de divort care se acorda. ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentare ptr fiicele mele lanfrancom lanfrancom buna, va rog frumos ,sa-mi explice cineva referitor la intrebarile pe care le am de spus apoi voi vrea un raspuns corect si onest. ptr inceput as vrea sa va ... (vezi toată discuția)