avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Solicitare pensie de întreținere și amenințare cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Solicitare pensie de întreținere și amenințare cu plângere pentru abandon de familie. Ce trebuie să facă soțul în acest caz?

Casatorie in Romania , sotii cu rezidenta in spania. Dupa un timp se naste in spania copilul. sotul vine in Romania si depune cerere de divort care se acorda. Nu se stabileste pensie alimentara . Sotia nu schimba actele in urma divortului iar dupa 6 ani sotia ameninta cu intentare plangere pentru abandon si pensie alimentara retroactive. Ce trebuie SA faca sotul in acest caz?
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Quartila , utilizator 04:05, 28 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nimic. Neavand stabilita o pensie de intretinere, nu exista fapta de abandon. Dar mama poate formula actiune pentru stabilirea pensiei de intretinere si ar putea obtine retroactiv .
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bine spus "și ar putea".
Ceea ce înseamnă de la - posibil- la zero șanse.
Asta fiindcă trebuie dovedit cu probe certe lipsa întreținerii minorului, martori, avocați, și multe altele.
Asta însemnând timp și bani și martori din Spania și alte chestii care nu se renteaza.
Ca la final sa piardă, sau mai rău, câștiga și soțul nu are bani sa ii dea.
Și toate astea după vreo 2-3 ani de procese .

In Romania asta, evident.

Și uite cum am ajuns de la - ar putea, la - in final nu se renteaza.
Și cine pierde ?! Soțul și soția și copilul.

Avocații au de lucru, soții se urăsc și se stresează și copilul rămâne frustrat de ura reciproca a părinților, fiindcă i se spune separat de fiecare, sa nu îl creadă pe celălalt.

In concluzie, treceți peste, lăsați actiunile in instanță, creșteți copilul frumos și dati-i banii necesari sa fie îmbrăcat, hrănit și educat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plătesc 500 de lei pensie de întreținere, salariul meu fiind 2000 de lei și chiria 310 €. mă poate ajuta contractul de închiriere la reducerea pensiei? alex1234alex alex1234alex Bună ziua! Am un proces de pensie alimentară, salariul meu fiind 2000lei, iar eu pe chirie dau 310€. La pensie alimentară ar trebui să dau 500lei, mă ... (vezi toată discuția)
Nu-mi plateste pensia la copil nina.ovidiu nina.ovidiu sunt divortata din decembrie 2009 si nici pana in prezent nu mi-a platit pensia alimentara la copil . ce pot face , el nu se afla pe teritoriul romaniei, este ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mihai1983 mihai1983 buna ziua.in urama divortului cu sotia mea, copilul ia revenit ei sub intretinere dar ca eu sai platesc pensie alimentara 150 lunar.dupa terminarea divortului ... (vezi toată discuția)