avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatal meu are niste terenuri mostenite pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatal meu are niste terenuri mostenite pentru ...

Buna ziua, tatal meu (a) are niste terenuri mostenite pentru care nu s-a terminat successiunea dupa moartea mamei. Nu s-a facut intabulare, sunt doar in registru agricol cu numar parcela si tarla,

Sunt 3 frati in total, 2 dintre ei au murit si au mostenitori. Am aflat ca din titlu de proprietate initial, fratii au vandut cateva terenuri impreuna. Alea le-am identificat, avem actele pentru ele sa le scoatem din succesiune.

Dar fratele 3 (c) a vandut si singur, unilateral, prin contracte semnate doar de el.

A si B nu doresc sa pagubeasca cumparatorii cu exceptia casei care chiar daca a semnat ceva pentru ea, nu acceptam.

Sunt multi ani de cand s-au facut vanzarile si multe nu sunt inca intabulate nici de noii cumparatori.

Ca A si B sa aiba protectie 100% daca vreun cumparator mai apare, atunci doar prin instanta se poate succesiunea pe partea lor?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 13:25, 28 August 2025
Nu exista protectie 100%. Instanta judeca pe baza documentelor si declaratiilor justitiabililor. Daca ulterior apar noi pretendenti/ documente, acestia pot ataca hotararile. Consultati un avocat specializat pentru a estima modul coerent de actiune si efectele sale pe termen lung.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren muresan_maria muresan_maria In urma succesiunii dupa tatal meu am intrat in posesia mai multor terenuri intabulate si ne intabulate. A venit cineva la mine si mia zis ca unul din ... (vezi toată discuția)
Teren vandut muresan_maria muresan_maria In anul 2009 tatăl meu a vândut 3 terenuri unei persoane. Contracte tipizate de la primărie cu martori tot legal. La unul din terenuri sa trecut parcela si ... (vezi toată discuția)
Masurare teren extravilan doar cu plan parcelar? tonti tonti ...este vorba de doua terenuri extravilane care in realitate au suprafata mai mare decat cea inscrisa in CF.In combinatie cu alte terenuri tot ... (vezi toată discuția)