Buna ziua, tatal meu (a) are niste terenuri mostenite pentru care nu s-a terminat successiunea dupa moartea mamei. Nu s-a facut intabulare, sunt doar in registru agricol cu numar parcela si tarla,
Sunt 3 frati in total, 2 dintre ei au murit si au mostenitori. Am aflat ca din titlu de proprietate initial, fratii au vandut cateva terenuri impreuna. Alea le-am identificat, avem actele pentru ele sa le scoatem din succesiune.
Dar fratele 3 (c) a vandut si singur, unilateral, prin contracte semnate doar de el.
A si B nu doresc sa pagubeasca cumparatorii cu exceptia casei care chiar daca a semnat ceva pentru ea, nu acceptam.
Sunt multi ani de cand s-au facut vanzarile si multe nu sunt inca intabulate nici de noii cumparatori.
Ca A si B sa aiba protectie 100% daca vreun cumparator mai apare, atunci doar prin instanta se poate succesiunea pe partea lor?
Nu exista protectie 100%. Instanta judeca pe baza documentelor si declaratiilor justitiabililor. Daca ulterior apar noi pretendenti/ documente, acestia pot ataca hotararile. Consultati un avocat specializat pentru a estima modul coerent de actiune si efectele sale pe termen lung.
Vanzare teren
muresan_maria
In urma succesiunii dupa tatal meu am intrat in posesia mai multor terenuri intabulate si ne intabulate. A venit cineva la mine si mia zis ca unul din ... (vezi toată discuția)
Teren vandut
muresan_maria
In anul 2009 tatăl meu a vândut 3 terenuri unei persoane. Contracte tipizate de la primărie cu martori tot legal. La unul din terenuri sa trecut parcela si ... (vezi toată discuția)