avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Pensionarii cetateni straini rezidenti in Romania ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Pensionarii cetateni straini rezidenti in Romania platesc 10% la CASS?

Buna ziua,

Pensionarii cetateni straini rezidenti in Romania trebuie sa plateasca cei 10% la CASS? Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 28 August 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: GinaTim , utilizator 15:00, 3 Septembrie 2025
Bună ziua, Cetățenii străini cu reşedinţa în România pot beneficia de servicii medicale din rețeaua de stat dacă se asigură facultativ la casa de asigurări de sănătate în raza căreia își au reședința și fac dovada plății CASS, în condițiile Legii 95 / 2006. Dacă nu se asigură și totuși apelează la unitățile medicale de stat, trebuie să suporte contravaloarea serviciilor prestate.
Persoanele asigurate în alte state cu care România are încheiate acorduri cu prevederi în domeniul sănătăţii beneficiază de servicii medicale în România în condiţiile prevăzute de respectivele documente.
Ultima modificare: Marți, 2 Septembrie 2025
C. Muresan, utilizator
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa asigurat la sanatate in fr si ro? GABRIELA_22 GABRIELA_22 Buna ziua, Un PFA, cetatean francez asigurat la casa de sanatate din Franta, stiti cumva daca mai are obligatia sa fie si in Romania? Unde pot gasi aceasta ... (vezi toată discuția)
Legislatie ue - asigurare medicala cetatean grec stabilit in romania dogaruelena dogaruelena Buna ziua ! Va expun pe scurt si sper ca explicit despre ce este vorba.Mama mea traieste in Romania de la varsta de 9 ani(acum ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate pt sotul meu cetatean german stabilit in romania! claudia schoenberger claudia schoenberger Buna ziua! Va rog frumos sa ma indrumati cum sa fac asigurare de sanatate pt sotul meu pensionar , cetatean german stabilit in Romania cu anmeldug facut la ... (vezi toată discuția)