avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere

Buna ziua, ma intereseaza daca dobandirea unei mosteniri dupa mama, in urma unui contract de intretinere, devine bun obtinut in timpul casatoriei, sau ramane la statutul de mostenire? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mugur-71 , utilizator 08:10, 1 Septembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este bun dobândit în timpul căsătoriei
Nu are nicio legătură cu moștenirea.
Dvs ați încheiat un contract (adică un act între vii), în baza căruia ați întreținut-o pe mama și aceasta v-a transmis un bun.
Imobilul e bun comun, pentru ca întreținerea a fost prestată din banii comuni.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat mostenitor Ynnutza Ynnutza Buna ziua, ma gasesc din nefericire in urmatoarea situatie: in urma cu 15 ani tatal meu a decedat, iar eu impreuna cu mama am obtinut un certificat de ... (vezi toată discuția)
Vanzare -cumparare in situatia celor casatoriti.. visinescu visinescu Mama si matusa mea sunt mostenitoarele unui teren. Ambele sunt de acord ca acest teren sa intre in posesia mea. Mentionez faptul ca sunt casatorita si doresc ... (vezi toată discuția)
Schimb de apartamente azumy azumy Buna ziua. Nu stim cum sa procedam intr-o anumita situatie si v-as ruga daca ma puteti lamuri. La momentul acesta locuiesc impreuna cu sotul meu intr-un ... (vezi toată discuția)