Buna ziua, Suntem o asociatie de locatari care am hotarat sa ne transformam in asociatie de proprietari si pentru ca nimeni nu a vrut sa preia functia de presedinte si sa inceapa demersurile am facut AG si am fost ales presedinte desemnat pentru functia la noua functie de presedinte al ASde proprietari.In perioada asta am contactat o firma sa ne ajute cu infiintarea iar adm si presedintele asoc de locatari au folosit stampila si luat decizii in continuare motivand ca actuala asociatie de locatari este inca in functie pana la infiintarea celei noi.Acum locatarii cer socoteala si contestatii la intretinere mie.Cine este obligat sau cine este presedintele actual pana la finalizarea infiintarii AS de proprietari?
Practic, noua asociatia de proprietari isi intra in atributii dupa ce se obtine documentul juridic de infiintare. Vechea conducere a asociatiei de locatari are responsabilitatea stabilirii cotelor de la intretinere pana se face document de predare-primire intre cele doua entitati aflate in discutie.
@LeuG,
Daca oamenii nu inteleg, mergeti la Primarie, acolo este un Birou/Serviciu pentru Indrumarea si controlul as, loc/prop.
Scrieti o informare cu tot ceea ce ati intreprins si cereti-le ajutorul.
O sa fiti ajutat, va garantez.
Cele scrise, mai sus de catre @Popa Gheorge, este un raspuns excelent!
Succes!