avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Mama mea iese la pensie anticipat, mai devreme cu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Mama mea iese la pensie anticipat, mai devreme cu ...

Bună ziua!
Mama mea iese la pensie anticipat,mai devreme cu 5 ani și are vechime 37 de ani.Cu ce procent ii va fi diminuata pensia, conform Anexei 4 și Anexei 5?Care e algoritmul de calcul pentru penalizare?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 12:25, 31 August 2025
Nu ati furnizat date relevante ( cum ar fi anul si luna nasterii mamei ) . Puteti calcula si singur , in baza art. 58 , alin. 3 , tabelul nr. 4 , din Legea 360/2023 . Probabil e intre 21% si 18% , depinde cu cati ani a depasit stagiul complet de cotizare . Penalizarea se va mentine pe toti cei 5 ani . PS . Este vorba de anexa 5 a acestei legi , anexa 4 cuprinde un numar de 4 profesii din activitatea artistica .
Ultima modificare: Duminică, 31 August 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata,....am rugamintea de a ma ajuta cu raspunsul la ... zakazaka zakazaka Buna dimineata,....am rugamintea de a ma ajuta cu raspunsul la o intrebare...am 57 de ani neimpliniti ,nascuta in 1967 in 2023 am facut stagiul de cotizare ... (vezi toată discuția)
Conform legii actuale la cati ani pot iesi femeile la pensie ... mocanu carmen mocanu carmen Conform Legii actuale la cati ani pot iesi femeile la pensie anticipata fara penalitati? (vezi toată discuția)
Buna ziua. m-am pensionat anticipat anul trecut si as vrea sa ... nora 1 nora 1 Buna ziua. M-am pensionat anticipat anul trecut si as vrea sa stiu daca din pensia anticipata pot trece la pensia normala pe legea 360/2023 in conditiile in ... (vezi toată discuția)