avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioada ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioada ...

Buna ziua, mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioada de 60 zile din cauza ocolirii unei denivelari artificiale, am depus constestatie la procesul verbal cu video care demonstra ca nu era semnalizat deloc iar drumul in acel sat era plin de gropi , ocolindu-l doar cu rotile din stanga. In data de 24.07.2025 mi-a fost respinsa plangerea, iar maine abia pot depune alelul la judecatorie (penultima zi). Intrebarea este, am nevoie de alt cerificat de grefa sau alta dovada pentru a le duce la politie? Sau pur si simplu raman cu permisul pana la ramanerea definitiva a sentintei ? Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: RaduMat , utilizator 17:23, 1 Septembrie 2025
Politia, ca parte din proces e datoare sa se intereseze, nu trebuie sa le duceti nimic. Pastrati permisul. Daca pierdeti si la apel aveti maxim 30 de zile sa-l predati, cu o copie a hotaririi legalizate ca definitive, conform art. 118 din OUG195/2002.
Ultima modificare: Luni, 1 Septembrie 2025
latka, utilizator
Va multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. am contestat un pv de contraventie suspendare permis ... George0023 George0023 Buna seara. Am contestat un pv de contraventie suspendare permis conducere 30 zile,am scos certif. de grefa, mi am luat permisul inapoi, dar am pierdut in ... (vezi toată discuția)
Contestatie la un proces verbal intocmit de politie Carmenstratone Carmenstratone Buna ziua! Am o situatie si as vrea sa ma lamuriti daca as putea sa recastig permisul de conducere suspendat pe o perioada de 60 de zile.In data de 1.oct la ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis si amenda otilia13 otilia13 Buna seara! Ieri pe la ora patru dupa masa cand aglomeratia si haosul in trafic a fost foarte mare am fost urmarita si oprita de o masina de politie, motivul ... (vezi toată discuția)