avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... În condițiile in care in cazul de pensionare la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

În condițiile in care in cazul de pensionare la limita ...

Bună ziua
In condițiile in care in cazul de pensionare la limita de vârstă decizia vine in timp ce tu efectuezi concediul de odihna cuvenit care este procedura de amânare a plății pensiei pana la efectuarea integrala a concediului de odihna?
Mai nou la buget am înțeles ca nu se mai plătește concediul de odihna in cazul in care iti faci lichidarea ceea ce implica o încălcare a dreptului la odihna
Va rog sa mi dați o soluție fiabila și legala in acest caz.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:31, 2 Septembrie 2025
Nu exista nicio procedura de amanare a platii, decat daca solicitati anularea deciziei de pensionare, intrucat c.i.m. trebuia sa inceteze de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare. .. in situatia in care nu s-a procedat astfel, se considera munca nedeclarata/munca la negru sanctionata drastic de legislatie.

Intr-adevar, CO neefectuat aferent anului 2025 nu se compenseaza in bani in sectorul bugetar la incetarea c.i.m.
Ultima modificare: Marți, 2 Septembrie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc pentru răspuns
Situația mea este puțin diferita in sensul ca am vechimea necesara dar inca nu am vârstă standard de pensionare .
În acest caz cum ar trebui sa procedez xa sa pot beneficia de concediu de odihna și apoi de pensie?
Va luati concediu si cand indepliniti conditiile pentru pensionare va depuneti actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata! mi-am depus dosarul de pensionare in noiembrie ... alexandraSuta alexandraSuta Buna dimineata! Mi-am depus dosarul de pensionare in noiembrie 2020 si sunt in concediu de odihna pana pe 23.12.2020. Daca intre timp imi vine decizia de ... (vezi toată discuția)
Drepturile bãneºti pentru concediul de odihnã neefectuat mesterul61 mesterul61 Soţia mea a ieşit la pensie din 25 iunie 2012 şi nu a efectuat concediul de odihnă. Firma refuză plata concediului pe motiv că nu ştie baza legală. Vă ... (vezi toată discuția)
La împlinirea vârstei standard de pensionare salariatului i ... Lazear Lazear La împlinirea vârstei standard de pensionare salariatului i se încetează contractul individual de munca sau in momentul în care acesta primește decizia ... (vezi toată discuția)