Am fost pontat absent nemotivat 4 zile intr-o perioada in care am lucrat pentru companie din strainatate unde avea loc o conferinta tot in interesul companiei. Este putin mai dificil de explicat. Sunt director executiv la un ONG, unde Consiliul Director aproba si schimba aprobarile cum il taie capul. Mi s-a aprobat delegarea, apoi altcineva mi-a platit costurile de participare si a informat Consiliul Director ca mi-a platit participarea, Apoi CD -ul a spus ca nu mi mai aproba diurna. Eu am in fisa postului reprezentarea ONG-ului in conferinte internationale, practic mi-a blocat exercitarea fisei postului. Am fost la Conferinta, fara sa solicit niciun ban din partea ONG-ului, nici diurna, nimic, acolo m-am intalnit cu membrii CD-ului, deci toata lumea stie unde am fost. La intoarcere am fost pontat absent nemotivat si nu am fost platit 4 zile. Este foarte greu pentru mine sa inteleg care imi sunt drepturile avand in vedere ca eu mi-am indeplinit sarcinile din fisa postului, dar membrii Consiliului Director spun ca ei nu mi-au aprobat delegarea. Practic, nu a fost o delegare, intrucat nu mi s-a platit nimic, costurile au fost suportate de catre alt ONG asociat al ONG-ului la care lucrez, dar cu informarea prealabila a CD-ului. Iar eu am lucrat acolo si am participat la intalniri in folosul celor la care lucrez.
Nu mi s- a intocmit intocmai special pentru a ma putea ponta absent nemotivat. Persona din conducere care ar trebui sa semneze ordinul de deplasare a hotarat sa nu-l semneze si sa ma ponteze absent nemotivat. Desi, conducerea fusese anuntata ca un alt ONG imi va plati participarea, intocmai pentru a nu afecta bugetul organizatiei la care lucram.
Conducerea organizatiei la care lucrez m-a hartuit un an de zile, culminand cu cererea de a-mi da demisia, lucru pe care l-am facut, intrucat nici eu nu mai suportam.
Acum as vrea sa stiu daca in instanta pot recupera in vreun fel zilele neplatite, sau daca sa fac o sesizare inainte catre ITM.
Cu siguranta pot primi confirmarea prezentei mele la Conferinta.
Multumesc,