avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am pierdut în mare parte un proces civil prin care ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am pierdut în mare parte un proces civil prin care ...

Bună ziua. Am pierdut în mare parte un proces civil prin care am fost obligat să îmi cer scuze prin diferite canale de comunicație. La sfârșitul hotărârii instanței care a rămas definitivă este specificat Fără cheltuieli de judecata.
Astăzi am primit de la avocatul părții adverse o notificare în care mi se pretinde să plătesc cheltuielile de judecată (taxa de avocat).
Avocatul precizează : "este pe deplin admis că cheltuielile de judecată ar putea să fie solicitate inclusiv pe cale separata prin intermediul unei cereri principale supuse unei taxe judiciare de timbru"
Dacă nu s-au acordat cheltuielile de judecată este legal să mi se ceară totuși? Ce as putea face în apărarea mea?
Mulțumesc frumos. O zi bună să aveți.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 12:30, 3 Septembrie 2025
Buna ziua, la acest moment nu aveti obligatia de a plati cheltuieli de judecata. Cu toate acestea, partea adversa pote solicita in termen de 3 ani de la finalizarea procesului obligarea prin instanta, printr-un nou proces, la cheltuieli de judecata si abia atunci veti fi obligat sa le achitati, desigur daca se admit aceste cheltuieli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata aurah aurah buna ziua, parintii mei au fost chemati in instanta pt faptul ca au construit pe un teren care nu este proprietatea lor!in chemarea in instanta, scrie ca ... (vezi toată discuția)
Proces pierdut cu o instituei a statului, litigiu de munca. instanta ... goplanet goplanet Proces pierdut cu o instituei a statului, litigiu de munca. Instanta poate hotara ca cel care a pierdut procesul, respectiv fostul angajat sa plătească ... (vezi toată discuția)
Solicitare cheltuieli de judecată pe cale separată ApostolVoicu ApostolVoicu Bună ziua, vă rog să mă ajutaţi cu o informaţie legată de următoarea situaţie. Am avut un proces pe care l-am câştigat, dar nu am solicitat ... (vezi toată discuția)