avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montare detectoare gaz: Cine suportă costul dacă ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montare detectoare gaz: Cine suportă costul dacă prin apartament trece conducta comuna?

Montare detectoare gaz. Cine suportă costul dacă prin apartament trece conducta comună, dar proprietarul are branșament separat?

Bună ziua,

În blocul nostru urmează să montăm detectoare și electrovalve de gaz, conform cerințelor ANRE.

Situația este următoarea: unii proprietari și-au făcut branșament separat de gaz, cu contor propriu, însă prin apartamentul lor trece în continuare conducta comună a blocului (parte comună conform Legii 196/2018?).

Întrebarea mea este: cine suportă costul montării detectorului în apartamentele, proprietarul individual sau toți prin asociație (fond de reparații/fond special (imbunatatire confort)? Practic niciun apartament nu are detector pe teava aceea comuna, nici cei bransati separat, nici cei fara contor individual.

Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 17:31, 5 Septembrie 2025
Desigur. De asta există convertoare traductoare, hub-uri. Firma are sigur un automatist pe statul de plata
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Or fi (ce e un hub in automatizări?) discuția poate fi nesfârșită, dar piedicile nu vin de la "conversie" ci de la normative tehnice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am instalație de gaz separată de a vecinilor, dar instalația lor îmi tranzitează bucătăria sunt obligat să-mi montez un al doilea detector? somnu somnu Buna ziua, Locuiesc la bloc si am o instalatie separata de gaz fata de acesta. Pe instalatia mea am montat senzor de gaz si electrovalva in apartament si ... (vezi toată discuția)
Nr.lege sau ordin de obligativitate montare detectoare gaz Elidor Elidor Buna seara, stiu ca dupa tragedia de la \"colectiv\" a fost dat ceva-lege sau ordin- de obligativitate a consumatorilor casnici de montare a unei electrovalve ... (vezi toată discuția)
Detectoare de gaz Lcazacu Lcazacu Locuiesc in Bucuresti, intr-un bloc cu zece etaje dat in folosinta in anul 1977. In luna Iulie 2017 in fiecare apartament s-a instalat printr-un operator ... (vezi toată discuția)