avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Restituire avans, lipsa contract notarial
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Restituire avans, lipsa contract notarial

Mi-am scos masina la vanzare, iar eu personal nefiind pe loc am rugat pe cineva sa ma ajute cu vizualizarile. Unul dintre interesati a vazut masina, a condus-o, m-a sunat sa-mi zica ca vrea sa o cumpere si o zi dupa chiar mi-a virat 500euro in cont ca avans. Mi-am cumparat bilet la avion ca sa vin in Romania, exclusiv pentru finalizarea vanzarii, bilet tur-retur nerambursabil, la 300euro. Nu mult dupa, cumparatorul se razgandeste, invoca niste motive absurde precum ca eu i-am ascuns anumite lucruri despre masina si cere ca eu sa-i restitui toti banii inapoi. Nu-mi trebuie bani straini, i-am restituit 200euro insa nu cred ca e corect sa iau pe mine costul biletelor de avion si nu i-am intors acesti 300euro. Ma ameninta ca depune plangeri la politie, instanta. Nu am o dorinta prea mare sa ma lupt prin instante pentru asa ceva, dar nici sa arunc 300euro pe geam nu pot. Ce ma puteti sfatui sa fac?
Ultima modificare: Marți, 2 Septembrie 2025
Bbosap, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:05, 3 Septembrie 2025
Din moment ce nu aveti vreun contract, nu aveti nici vreo obligatie. Persoana respectiva nu trebuia sa va dea nici un avans. Nu se face contract notarial la vinzare-cumparare auto, exista un formular special si 4 copii si implica validarea fiscala de catre primaria vinzatorului.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am o masina pusa la vanzare, a venit un domn sa o ... Mihaimd96 Mihaimd96 Buna ziua! Am o masina pusa la vanzare, a venit un domn sa o cumpere mi-a lasat un avans de 700euro, a revenit a doua ora sa o cumpere, intre timp am facut ... (vezi toată discuția)
Cumpar casa lidiadiana lidiadiana Buna ziua. Vreau s-a cumpar o casa,am gasit casa si imi place, dar persoanele care vinde casa locuiesc in strainatate si su spus ca nu au timp s-a vina,dar ... (vezi toată discuția)
Promisiune vinzare a unei constructii noi ce urmeaza a se intabula furgim furgim Ce sanse sunt sa se anuleze o promisiune de vinzare a unei constructii care nu a fost intabulata in momentul in care s-a facut promisiunea bilaterala de ... (vezi toată discuția)