Angajatorul de la un compartiment vrea sa de-a afara are probleme financiare ,din are 15 angajați vrea sa rămână cu 10 angajați,de la alte compartimente nu vrea sa de-a afara.
Că angajat eu am 9 ani ce drepturi am in cazul unei concedierii ce trebuie sa tina cont angajatorul cînd concediază,din urmă se ea concediile medicale sau trebuia să mă de-a afara cînd eram in medical atunci sa vadă dacă sunt abt in continuare,fisa de evaluare scrie e bine îndeplinește fisa postului atunci ce motiv trebuie sa aibă concedierea.
Daca decizia de concediere trebuie să conțină disponibilizează postul din motive financiare restul angajaților rămîn eu dacă sunt concediat pot ataca în instanță concedierea.
Unii sunt tineri unii în vârstă se tine cont de asta,sau vechimea studiile care e procedura in final.
Nu avem de unde sa stim ce va face angajatorul dvs si de ce va tine cont la concediere. Insa, in practica, unii angajatori evalueaza mai intai salariatii , stabileste anumite criterii pentru concediere ( in reg. intern sau in ccm) si apoi decide pe cine concedieaza , etc.
Decizia de concediere se poate ataca la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul in termen de 45 de zile de la comunicare.
Concediere
marinjean
Dacă într-o societate (200 angajati)se fac concedieri(ptr motive care nu tin de persoana salariatului) de 9% din personal(ptr a nu plăti salarii ... (vezi toată discuția)