avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Problema sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Problema sediu social

Buna ziua! Am o problema mai ciudatica. Anaf a facut control unei firmei care avea sedii sociale pentru peste 1000 de alte companii. In urma unor probleme, toate acele firme au fost declarate inactive. Am aflat ulterior de la contabila acest lucru. Eu am schimbat sediul si acum incerc sa reactivez firma insa cei de la Anaf imi zic ca vor sa vina personal sa constate sediul. Mentionez ca este doar sediu social, nu am punct de lucru, deci activitatea mea se desfasoara la terti. Ce poate fi facut in acest sens? Multumesc
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 15:48, 4 Septembrie 2025
Buna ziua

Sediul social este diferit de punctul de lucru. Dvs, avand activitate la terti nu aveti nevoie de un punct de lucru. Insa sediul social este obligatoriu. Acesta trebuie sa indeplineasca niste conditii.

Ce se poate face in ce sens?

Asteptati sa vina inspectorul sa constate ca locatia indeplineste conditiile pentru sediul social si firma va fi reactivata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce termen au inspectorii sa verifice schimbarea de sediu social moisoiur moisoiur Buna ziua, Am avut o societate care a fost inactiva, am reactivat-o la RegCom si la ANAF am depus declaratia 050 pt schimbare de sediu. Din ce inteleg ... (vezi toată discuția)
Sediu social fara activitate si platitor de tva mihaidp mihaidp Buna dimineata, Imi deschid o firma. Sediul social este apartamentul in care locuiesc si vreau sa-l declar fara activitate. Vreau ca firma sa fie platitoare ... (vezi toată discuția)
Efectele trecerii in inactivitate ion minca ion minca Conform Codului fiscal trecerea in inactivitate a unei firme produce efecte catre terti. Am de recuperat o creanta de la o firma in acesta situatie. Sint ... (vezi toată discuția)