avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Luna august 2025 are un total de 20 zile lucratoare, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Luna august 2025 are un total de 20 zile lucratoare, 10 zile ...

Luna august 2025 are un total de 20 zile lucratoare, 10 zile libere(repaus saptamanal) si 1 zi libera sarbatoare legala. Un salariat lucreaza in ziua de 15 august-sarbatoare legala iar in luna in data de 18 august i-a fost compensata cu zi libera, per total luna salariatul a beneficiat de 11 zile libere. Angajatorul mai are vreo obligatie legala fata de acest salariat??
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 09:09, 5 Septembrie 2025
Buna ziua

Codul Muncii (art 142, alin 1) spune ca salariatilor care au lucrat in zilele de sarbatoare legala li se asigură compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile.

Deci, daca acelui salariat i-a fost acordat timpul liber pe 18 august, angajatorul nu mai are nici o obligatie suplimentara in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare si ore lucrate in sarbatori legale MargaretaElena MargaretaElena Buna ziua, lucrez intr-o firma unde angajatii lucreaza doua zile cu doua zile libere astfel: 11 ore in prima zi, 12 ore in a doua zi si apoi are doua zile ... (vezi toată discuția)
Lucrul in zile de repaus saptamanal si sarbatori legale ContSters431711 ContSters431711 Buna ziua, In saptamana 29.05.2017 – 04.06.2017 am lucrat consecutive 7 zile. Compania pentru care lucrez nu plateste ore suplimentare, acestea fiind ... (vezi toată discuția)
Orele de munca prestate garnita georgiana garnita georgiana buna ziua, am si eu o nelamurire legata de orele de munca ,am un contract de munca semnat cu 8 ore pe zi ,dar muncesc 14 ore pe zi iar in ziua urmatoare sunt ... (vezi toată discuția)