Buna ziua! Sunt fosta soție și pe atunci coplatitor unui credit ipotecar al fostului sot. Poate mosteni fetita noastră datoriile tatălui daca nu era nascuta la vremea creditului? Fostul sot era titularul, momentan eu nu am bunuri pe numele meu,nici el. Fetita poate primi o moștenire de la bunica ei,respectiv mama mea fara sa fie afectata pe viitor de datoriile tatalui? In ce masura pot fi și eu afectata? I a fost luat de catre banca acum mai bine de 15 ani apartamentul dar nu a acoperit suma intrucat a fost licitat de 2 ori pe o suma foarte mica. Restul datoriei nu a mai fost platita, sotul a divorțat si nu mai este in tarande atunci. Suntem divortati de 9 ani si sunt recasatorita. Mulțumesc din suflet pt raspuns
Mostenirea se deschide numai dupa decesul unei persoane.
Deci, atat timp cat fostul dvs sot si tatal copilului este inca in viata nu se poate pune problema unei mosteniri. De asemenea, nimeni nu poate fi obligat sa accepte o mostenire si, chiar daca o accepta, va fi raspunzator pentru datoriile defunctului numai in limita a ceea ce mosteneste de la acesta.
Dvs, de vreme ce ati divortat nu mai aveti calitatea de mostenitoare a fostului sot.