avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Sunt fosta soție și pe atunci coplatitor unui credit ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Sunt fosta soție și pe atunci coplatitor unui credit ...

Buna ziua! Sunt fosta soție și pe atunci coplatitor unui credit ipotecar al fostului sot. Poate mosteni fetita noastră datoriile tatălui daca nu era nascuta la vremea creditului? Fostul sot era titularul, momentan eu nu am bunuri pe numele meu,nici el. Fetita poate primi o moștenire de la bunica ei,respectiv mama mea fara sa fie afectata pe viitor de datoriile tatalui? In ce masura pot fi și eu afectata? I a fost luat de catre banca acum mai bine de 15 ani apartamentul dar nu a acoperit suma intrucat a fost licitat de 2 ori pe o suma foarte mica. Restul datoriei nu a mai fost platita, sotul a divorțat si nu mai este in tarande atunci. Suntem divortati de 9 ani si sunt recasatorita. Mulțumesc din suflet pt raspuns
Ultima modificare: Vineri, 5 Septembrie 2025
Bianson, utilizator
Buna ziua

Mostenirea se deschide numai dupa decesul unei persoane.

Deci, atat timp cat fostul dvs sot si tatal copilului este inca in viata nu se poate pune problema unei mosteniri. De asemenea, nimeni nu poate fi obligat sa accepte o mostenire si, chiar daca o accepta, va fi raspunzator pentru datoriile defunctului numai in limita a ceea ce mosteneste de la acesta.

Dvs, de vreme ce ati divortat nu mai aveti calitatea de mostenitoare a fostului sot.
Ați rămas COÎMPRUMUTATĂ până în ziua de azi'?
Sau ați partajat creditul cu acordul băncii creditoare'?
Pare a se fi prescris creditul, depinde de dosarul de executare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o fetiță de 4 ani, al cărei tată a decedat de curând într-un accident de mașină. rudele acestuia spun că minora este obligată prin lege să facă înmormântarea tatălui, este adevărat? mariaevelina mariaevelina Buna ziua - Sunt mamica unei fetite de 4 ani. Sunt divortata de tatal ei iar ulterior acesta a decedat in ac de masina. Rudele defunctului spun ca legal fica ... (vezi toată discuția)
Credit inainte de casatorie maria_miralena maria_miralena Buna ziua, Prezint cazul urmator: X face un credit de nevoi personale, nefiind casatorit si neavand coplatitor. Dupa 1 an se casatoreste. In cazul ... (vezi toată discuția)
Credit contractat de unul din soti mihai09 mihai09 sotul a decedat. sotia a contractat in timpul casatoriei un credit in calitate de imprumutata, avand ca coplatitor pe tatal ei.sotul nu a semnat contractul de ... (vezi toată discuția)