avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abandon persoană vulnerabilă Ce riscă o persoană ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abandon persoană vulnerabilă Ce riscă o persoană care își ...

Abandon persoană vulnerabilă

Ce riscă o persoană care își abandonează soțul bătrân și bolnav care nu mai poate să-și poarte singur de grijă?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 19:08, 6 Septembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Există și o obligație de suport între soți, dar pot fi și consecințe penale. Persoana bolnavă are discernământ ?
Mulțumesc pentru răspuns! Persoana are discernământul diminuat. Este diagnosticată cu demență și Boala Alzheimer.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Persoanele aproiate au chiar obligația de a sesiza instanța pentru instituirea tutelei speciale.În orice situație, ca aparținător, puteți să-l internați într-un cămin în care sîă fie îngrijit și supravegheat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In anul 2000 am dobandit un apartament impreuna cu sotia de la ... fir intins fir intins In anul 2000 am dobandit un apartament impreuna cu sotia de la parintii acesteia, prin contract de vanzare-cumparare cu clauza de habitatie viagera. Intre ... (vezi toată discuția)
Dementa mariw mariw Bunicul meu e proprietarul casei unde locuiesc eu,mama,tata si bunica. Bunicul meu fiind divortat de bunica,mama fiind fiica lui. Bunicul meu a avut tendative ... (vezi toată discuția)