avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1180 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am urmatoarea situatie: bunica sotiei a decedat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am urmatoarea situatie: bunica sotiei a decedat de ...

Buna ziua.
Am urmatoarea situatie: bunica sotiei a decedat de curand.S-a gasit in actele ei, o notificare din partea primariei privind obligatii fiscale (impozit restant pentru o padure), de anul acesta, februarie 2025.
Contribuabilii care apar in aceasta notificare de plata, sunt 3, bunica sotiei si 2 frati, toti decedati.
Nu stiam niciunul de aceasta padure, care nici nu mai exista, casa si pamantul actual unde a locuit bunica s-au trecut tot pe numele meu si al sotiei prin act de vanzare cumparare.
Intrebarile sunt:

1) Suntem obligati cineva, urmasi, sa platim acest impozit restant?Exista la primarie vreun document care sa ateste ca bunica sotiei este parte proprietara din aceasta padure?
2) Care sunt etapele si procedurile legale, de a trece aceasta padure pe numele nostru, sa nu i se mai emita astfel de notificari? Ceilalti mostenitori a celor 2 frati, sunt toti plecati in strainatate.Nu s-a facut o mostenire/succesiune, cota parte din padure pentru fiecare.
Am incercat la primarie sa obtin niste informatii, dar erau in greva si nu se lucra cu publicul.

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: alex_ghinet , utilizator 13:32, 8 Septembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
La Primarie ar trebui sa exoste o copie a titlului de proprietate. Mostenitorii sunt obligati sa plateasca datoriile daca accepta succesiunea. Pentru trecerea proprietatii pe numele mostenitorilor, este necesar actul de proprietate si dezbatuta succesiunea.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperarea mostenirii ContSters278009 ContSters278009 Am dupa bunicii din partea tatalui 3 hectare pamant arabil si 11 arii de padure. Titlul de proprietate este pe numele bunicului , dar in posesia unui var , ... (vezi toată discuția)
Restituire legea 18 magda popescu magda popescu Va rog, un sfat. Este vorba de un teren care a apartinut strabunicului meu (decedat in 1964). La succesiunea dupa strabunicul meu au ramas mostenitori ... (vezi toată discuția)
Posibilitate contestare testament crisdarie crisdarie va supun atentiei urmatoarea speta: sora bunicii mele deoarece nu a avut copii, mi-a lasat prin testament la notar toata bunurile sale mobile si imobile. Deci ... (vezi toată discuția)