avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1241 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am parcat in interes personal masina firmei intr-o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am parcat in interes personal masina firmei intr-o ...

Buna ziua!

Am parcate in interes personal masina firmei intr-o parcare unde era indicatorul "Accesul interzis exceptand autovehiculele autorizate".
Am primit instiintare de la politie sa dau datele soferului pentru ca a fost "depistat circuland pe un sector de drum semnalizat cu indicatorul "accesul interzis"pe strada ...".

1. Voi da datele soferului, dar pot ataca apoi procesul? Nu am fost depistat conducand, si masina a fost depistata parcata.
2. Imi poate lua permisul pentru asta? Este in clasa 4-a de sanctiuni.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 17:53, 8 Septembrie 2025
Nu, sunt 2 puncte de penalizare parcă. Puteți contesta orice, depinde însă de motivație dacă aveți șanse.
Ultima modificare: Luni, 8 Septembrie 2025
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Este din clasa I de sancțiuni, minim 2 puncte amenda si 2 de penalizare. Nu aveți șanse de contestare, pe motivul ca nu conduceati, masina nu s-a deplasat singura.
Datele le veți da sigur, altfel firma va fi amendată drastic.
Ultima modificare: Luni, 8 Septembrie 2025
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare pe sens unic mada2113 mada2113 Am parcat pe o strada cu sens unic ,pe partea stanga unde era permis.Problema este ca , pe strada aceea era si o intersectie,iar eu am parcat dupa intersesctie ... (vezi toată discuția)
Instiintare contraventie politia locala - parcare Nicu_Ionescu Nicu_Ionescu Buna ziua, In cursul zilei de ieri 24.08.2015, cand am ajuns acasa de la serviciu, am avut neplacuta surpriza de a gasi pe parbrizul masinii(precum si toate ... (vezi toată discuția)
Amenda stationare/oprire interzisa intr un loc nemarcat ca oprire ... _stefan _stefan Amenda stationare/oprire interzisa intr un loc nemarcat ca oprire interzisa Buna ziua am primit amenda cu proces verbal la stergator ca am parcat pe ... (vezi toată discuția)