avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Rochita cumparata de la un magazin fizic. Am vrut sa ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Rochita cumparata de la un magazin fizic. Am vrut sa fac returul ...

Rochita cumparata de la un magazin fizic. Am vrut sa fac returul produsului, dar au refuzat sa imi dea banii inapoi (achizitia a fost facuta cu 48 de ore in urma, avea inca eticheta atasata, aveam si bonul). Au spus, ca ,politica lor este doar de a schimba produsul cu altul, nu de a returna banii. Este legal?
Cel mai recent răspuns: Virgil1982 , utilizator 16:29, 8 Septembrie 2025
Bună ziua,

Da, este legal. Sunt obligați să accepte returul și să restituie prețul produselor doar comercianții online. Pentru magazinele fizice nu există nici măcar obligația de schimbare a produselor și, ca idee, nu sunt prea multe firmele care au politica asta. Profitați de ea dacă nu vă mai place rochița :)
Multumesc pentru ajutor :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de returnare a produselor jamesbond12 jamesbond12 Am cumparat un produs, un portofel din piele, dintr-un magazin de renume, acum cateva zile si as dori sa il returnezi, sa primesc banii inapoi, dintr-un motiv ... (vezi toată discuția)
Returnare produs cumparat din magazin simonasimona111 simonasimona111 Buna. Am cumparat acum o sapt un un produs de imbracaminte pentru un cadou. Nu sunt sigura ca produsul va fii bun. Am intrebat respectiva comercianta daca prin ... (vezi toată discuția)
Probleme la retur AlexOprea20 AlexOprea20 Buna seara, numele meu este Alexandru Oprea, iar in urma cu 1 zi, am cumparat fizic un articol vestimentar de la Lee Cooper din Plaza Romania (Bucuresti). ... (vezi toată discuția)