avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pe scara blocului unde locuiesc am rămas singura ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pe scara blocului unde locuiesc am rămas singura ...

Bună seara. Pe scara blocului unde locuiesc am rămas singura bransata la rețeaua de gaz celelalte apartamente s.au debranșat și au ceas separat. Am constatat ca contorul înregistrează fără consum,am verificat aragazul și nu am pierderi în schimb la unele apartamente debransate s.au constatat pierderi. Am vb la asociatie dar nu au făcut nimic . Toate pierderile îmi sunt imputate mie . Asociatia susține ca nu are ce sa le facă întrucât sunt debranșați și nici dacă vor interveni pe coloana nu le poate cere bani. Ce pot face în aceasta situație?. Ce obligații are asociatia de proprietari card de 6 luni nu au făcut nimic . Ii pot reclama ?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 09:59, 9 Septembrie 2025
Puteti cere asociatiei sa faca o verificare a conductei pentru pierderi, cu o firma autorizata ANRE. Si dvs. sa va faceti verificarea instalatiei de utilizare. Pentru verificare conducta vor plati toti, pentru instalatia dvs., doar dvs., conform articolului :
Articolul 75 din legea 196/2018
(4) Niciun proprietar din condominiu nu este exceptat de la obligația de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renunțării la folosirea unei părți din proprietatea comună.
Reclamatie puteti face, conform articolului 102 din aceeasi lege, doar sa aveti motiv.
[ link extern ]
De curiozitate, cit se contorizeaza in plus ?
Pierderea pe luna este de 5 metri cubi
Faceti atunci sesizare scrisa catre asociatie, sa contracteze firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare de la gaze la bloc alina_25 alina_25 Se poate debransa un apartament de la reteaua comuna de gaze fara a avea montata centrala de apartament sau contuar de gaz separat? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Pot taia teava de gaze veche Broscutza22 Broscutza22 Stimate cominitate. Locuiesc intr-un bloc unde toti locatarii sunt contorizati individual la reteaua de gaze. Administratorul sustine ca pentru a taia teava ... (vezi toată discuția)
Montare detectoare gaz: cine suportă costul dacă prin apartament trece conducta comuna? dramaviking dramaviking Montare detectoare gaz. Cine suportă costul dacă prin apartament trece conducta comună, dar proprietarul are branșament separat? Bună ziua, În ... (vezi toată discuția)