avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot obține un duplicat al certificatului de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot obține un duplicat al certificatului de căsătorie al părinților decedati ...

Buna ziua! Cum pot obține un duplicat al certificatului de căsătorie al părinților decedati in vederea realizării succesiunii după termenul de un an. Menționez că dovada deținerii imobilului este doar o chitanță de mana in care numele mamei este cel după soț iar în certificatul meu de naștere este trecut numele mamei de copil (numele părinților ei)
La notariat mi se spune că succesiunea se poate face doar in instanta întrucât nu exista acte notariale de deținere a imobilului dar în instanta nu pot face dovada că persoana care este trecută în certificatul meu de naștere este una și aceeași cu cel din dovada achiziționării imobilului.. La primăria unde este înregistrată căsătoria mi se spune că nu pot primi duplicat al certificatului de căsătorie după ultimile actualizări ale legii.
Vă mulțumesc !

Alte discuții în legătură

Pot obtine duplicat certificat de casatorie al parintilor ptr succesiune? dary@ dary@ Buna ziua. Prezentare context: Mama a decedat in 2013. Tatal nu doresta sa facem succesiunea dupa mama pe cale amiabila, asa ca voi fi nevoita sa o fac in ... (vezi toată discuția)
Declarația de acceptare a succesiunii. Marinela Marin Marinela Marin Vă rog frumos să-mi spune-ti unde se depune declarația de acceptare a succesiunii la primăria comunei sau la un notar? Având în vedere ca succesiunea ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla informatii in legatura cu imobilele unei persoane care a decedat? Luca90 Luca90 Buna ziua, vreau sa va rog sa ma ajutati in legatura cu o informatie. In urma cu 3 ani a decedat unul dintre parinti, si a ramas fiul lor major precum si ... (vezi toată discuția)