avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soacra mea se afla intr-o situatie delicata si as ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soacra mea se afla intr-o situatie delicata si as ...

Buna ziua! Soacra mea se afla intr-o situatie delicata si as avea nevoie de un sfat.
Are 74 de ani, traieste singura si se poate gospodari singura, mai putin sa coboare scarile si sa iasa din casa. Cumparaturile i le fac eu si le duce sotul.
Are probleme de sanatate, pzoriasis si ulcer varicos, cel putin, care s-au agravat. Problema este ca refuza sa mearga la doctor iar cand am chemat salvarea, ca s-a simtit rau, a refuzat sa fie consultata si s-a certat cu cei care au venit. Motivul pentru care nu se deplaseaza singura este ca si-a sucit piciorul acum multi ani si s-a videcat prost, refuzand si atunci sa mearga la spital. In casa dansei este un miros puternic de urina de animale (caine si pisica) si mucegai, iar curatenie nu doreste sa ii fac pentru ca 'sa nu ii deranjez lucrurile de la locul lor'. Este lucida, a fost farmacista la viata ei.
Relatie cu sotul nu este una buna, se cearta mereu, asa ca sotul nu insista sa o duca la medic daca ea reactioneaza isteric la propunere.
Stiu ca pensionarii trebuie sa fie in grija copiilor, iar noi incercam sa o ajutam dar nu ne lasa sa facem mai mult. Imi este frica ca vom fi acuzati de neglijenta in caz ca pateste ceva.
Ce as putea face in aceasta situatie?
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e niciun risc să fiți acuzați de neglijență, întrucât doamna e majoră și vaccinată și nu este constatată ca incapabilă (deși e posibil să fie). Veți răspunde de ea când veți avea tutela ei sau când și dacă va exista un titlu executoriu privind obligația de întreținere.
Multumesc! Eu consider ca traieste in conditii improprii, dansa le considera ideale. Traieste asa de cel putin 10 ani.
Imi este frica de a fi acuzata de neglijenta.

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Înțeleg că pare lucidă, nu prea pare. Oricum, nu o puteți îngriji mai mult decât se vrea doamna îngrijită. Dragoste cu de-a sila se cheamă viol.
Mergeți să o vedeți, îi arătați disponibilitatea, să aibă cum să vă contacteze în caz de nevoie.
Nu îmi e clar dacă problema este că trăiește în condiții improprii sau dacă problema este o frică de a fi acuzați de ceva.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cât timp nu o țineți dv. în mod intenționat în acele condiții, nu văt temeiul pentru care considerați că este posibil așa ceva, doar dacă îmi scapă vreo informație.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ingrijire parinte in varsta - caz particular Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, Parintii mei locuiesc la tara, in casa parinteasca. Tatal meu este proprietar, prin act de donatie, semnat de ceilalti 3 frati fara alte ... (vezi toată discuția)
Va rog ... ajutor intr-un caz de divort relax_ro relax_ro Buna seara, Din pacate un eveniment super fericit s-a transformat intr-un cosmar. In august am avut nunta si am crezut ca totul o sa fie roz dar nu a fost ... (vezi toată discuția)
La vanzare cumparare daca cea in cauza are dementa poate semna sora? cool_girl_em cool_girl_em o doamna vrea sa facem vanzare cumparare cu clauza si noi sa o ingrijim, problema e ca doamna are inceput de dementa si ea nu ne poate face actele, e posibil ... (vezi toată discuția)