avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acum 22 ani mama mea a cumpărat un apartament....La ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acum 22 ani mama mea a cumpărat un apartament....La baie exista ...

Acum 22 ani mama mea a cumpărat un apartament....La baie exista o aerisire care da spre scara blocului.Nu a existat întrebări sau probleme până în prezent când cineva a făcut reclamație la primărie să fie verificate apartamentele pe întreaga scara pt a se vedea ce modificări exista.Eu nu știu dacă aceea aerisire a fost în planul apartamentului sau foștii proprietari au făcut-o o.Intrebarea mea este daca e posibil sa primesc amenda pt acea aerisire.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 22:39, 9 Septembrie 2025
Buna ziua

Daca alte apartamente de pe aceeasi coloana nu au acea aerisire, atunci putem presupune ca nu a fost facuta de la inceput.

Amenda nu primiti din prima, pt ca fapta s-a prescris.

Insa e posibil ca, in functie de situatie, sa fiti obligat fie sa obtineti autorizatie pentru acea modificare. Vi se va da un termen anume. Daca nu il respectati, abia atunci puteti primi amenda.
Verificați schiță cadastrala daca este trecuta aerisirea.
Este ciudat ca o aerisirea ss fie spre casa scării.
Verificați daca exista aerisirea la un apartament similar de la etaj superior sau inferior
Nu știu să citesc schiță apart.dar vecina din fata apart..a avut aerisire și a astupat.o ...îmi e greu sa cred că doar 2 locatari au avut tupeu să facă aceste aerisiri care sunt situate în loc înalt . Mulțumesc pt răspuns.

cyan a scris:

Verificați schiță cadastrala daca este trecuta aerisirea.
Este ciudat ca o aerisirea ss fie spre casa scării.
Verificați daca exista aerisirea la un apartament similar de la etaj superior sau inferior

Mulțumesc pentru răspuns.

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Daca alte apartamente de pe aceeasi coloana nu au acea aerisire, atunci putem presupune ca nu a fost facuta de la inceput.

Amenda nu primiti din prima, pt ca fapta s-a prescris.

Insa e posibil ca, in functie de situatie, sa fiti obligat fie sa obtineti autorizatie pentru acea modificare. Vi se va da un termen anume. Daca nu il respectati, abia atunci puteti primi amenda.

Dacă vine vreun control declarați că acea aerisire exista de mulți ani. Aduceți și un martor și se va constata prescripția, care este de 3 ani de la presupusa lucrare fără autorizație.
Ultima modificare: Marți, 9 Septembrie 2025
Adrian ALBU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Micsorat aerisire bloc CrinaDd CrinaDd Am cumparat un apartament intr-un bloc cu 10 etaje.In bucatarie aveam aerisirea de 30-40 cm (aici exista geam si in acest spatie este si o teava de apa cu ... (vezi toată discuția)
Fum de țigară vecini Radu0397 Radu0397 Salutare! Deși am văzut câteva întrebări asemănătoare aici, consider ca situația mea este puțin diferită. Am achiziționat o garsonieră de curând, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!vă rog sa imi spuneti unde sa fac o reclamatie! la ... sabbrina sabbrina Buna ziua!Vă rog sa imi spuneti unde sa fac o reclamatie! La asociatia de locatari am facut dar rezolvarile au lasat de dorit! Vecinul de la etajul 10 si-a ... (vezi toată discuția)