avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Oare e corect ce se intampla?? Am intrat la ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Oare e corect ce se intampla?? Am intrat la facultate in anul 2021-2022, la semnarea contractului ...

Am intrat la facultate in anul 2021-2022, la semnarea contractului un examen aveam dreptul sa il ducem 3 semestre, iar conditiile promovarii anului universitar erau nota minima 8 la practica si adunarea a 40 de credite. In anul 2 de facultate (2022-2023) contractul s-a schimbat! Un examen il puteam duce 7 semestre cu conditia sa avem minim 2 prezente per an universitar sau bineînțeles sa ne luam restanta sau examenul de drept din prima, conditia de a promova anul a fost in continuare de minim 8 la practica doar ca eram obligati sa avem minim 25 de credite. In anul respectiv studentii au aflat de la un profesor despre aceasta regula deoarece aceasta nu a bagat in examen mai bine de 3 sferturi din anul respectiv! Noi la inceputul anului pe contractul pe care il semnam nu aveam trecute alte conditii cu excepția celor 2 (25 de credite si minim nota 8 la practica), aceste reguli legate de examen se aflau pe regulamentul universității care era afisat online. In anul respectiv domnul decan ne-a “iertat” si ne-a permis sa trecem anul. In anul 3 (2023-2024) era din nou aceeasi treaba ca in anul 2 doar ca profesorul acum nu mai avea dreptul sa nu bage studentii in examen. In anul 4 (2024-2025) regulile s-au schimbat din nou! La semnarea contractului tot la fel nota minima 8 si 25 de credite, dar regulile de pe internet specificau ca un examen poate fi dus doar 3 semestre. Dupa aflarea noilor reguli noi, studentii eram obligati sa ne luam si examenel din anul 2 si 3 pana la terminarea primului semestru din anul 4, examene pe care le puteam duce 7 semestre conform regulilor din anii respectivi. Întrebarea mea este, au dreptul sa ma oblige sa iau restantele din anii trecuti daca eu pentru acele examene am avut alt contract semnat iar anul acesta e altul? Practic ei acum aplica regulile acestea si pentru anii trecuți, este corect?

Alte discuții în legătură

Un banal examen - contabilitate financiara gatyta gatyta Astazi am avut un examen la contabilitate financiara.In semestrul doi am facut conturile din clasa 4,clasa 5,clasa 6 si 7.Azi l-a examen ne-a dat conturile din ... (vezi toată discuția)
Student cu taxa sau fara taxa Nelica Nelica As dori sa ma ajute cineva sa lamuresc o problema. LEGE nr. 441 din 18 iulie 2001 stabileste:\"Art. 1. - Institutiile de invatamant superior de stat sunt ... (vezi toată discuția)
Actiune impotriva facultatii de comunicare si relatii publice crassh crassh Buna ziua, doresc sa stiu daca este posibil sa dau in judecata Facultatea de Comunicare si Relatii Publice din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si ... (vezi toată discuția)