Am act de "conventie de constituire servitute de trecere" si carte funciara pentru aceasta bucata de teren, pe langa cartea funciara pentru teren+imobil.
Practic 2 carti funciare separate.
As dori sa stiu, daca aceasta denumire "conventie de constituire servitute de trecere" inseamna: Cale de acces, Drum de acces, Drum de servitute.
Mentionez ca: strada este o strada infundata cu o latime de 5m inscrisi la ANCPI cu cartii funciare, de fiecare proprietar de teren ca si "conventie de constituire servitute de trecere", ca nu exista un PUZ, PUD, ci doar un PUG pentru satul in care locuiesc. Ca a fost o tarla intreaga, sparta in mai multe terenuri si vanduta in timp.
Dupa cum spuneam, unii proprietarii au lasat 5m pentru drum, iar ca ceilalti proprietarii de vis a vis, nu au lasat in acte, nici un metru pe drum, ci doar si-au construit gardurile cu 2m mai in spate si i-au alipit celor 5m existenti si inscrisi la ANCPI, conform celor scrise mai sus. Deci practic un drum de 7m, insa doar 5m cu acte.
Ei acum au proprietatiile infundate, si inteleg ca au nevoie de acces catre proprietatiile lor conform articolelor 616-619 ale codului civil Insa ma intreb, ei nu trebuie sa figureze si-n CF-urile proprietarilor care trebuie sa le acorde accesul la drum?
Si mai este o parte pe care eu nu o inteleg, daca tu ai lasat 2m si i-ai alipit la cei 5m de drum existent, acestia sunt considerati proprietate privata si poti face ce vrei pe acesti 2m? sau odata alipiti, prin uzurpaciune, ei se considera a fi tot un fel de "conventie de constituire servitute de trecere", iar tu trebuie sa te supui codului civil art. 616-619?
Mentionez ca teoretic si din povestile vecinilor, ei, ar fi trebuit sa aiba iesirea de pe proprietatiile lor, prin forma succesiva de la ultimul pana la primul si ca astfel nu ajungeau sa aiba proprietatiile infundate, insa cum nu am vazut actele lor, ca sa stiu pe unde aveau ei accesul la proprietatiile lor, ramane doar teoretic si vorbe. Dar stiu ca proprietarii care au lasat cei 5m de teren pentru drum, ar fi trebuit sa aiba la limita celor 5m, gardul proprietariilor de vis a vis, care s-au alipit cu cei 2m, insa nu este cazul, dupa cum am mentionat deja.
Pardon, insa cred ca nu se mai aplica Codul civil vechi din 1864 cu articolele 616–619, deoarece legile au fost abrogate si a intrat in vigoare noul Cod civil (Legea 287/2009, aplicabil din 2011), daca nu ma insel.
Corectati-ma daca gresesc.