avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Modificare conditii de munca la reintoarcerea din ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Modificare conditii de munca la reintoarcerea din concediu crestere ...

Buna dimineata!

Sotia doreste sa se intoarca la munca pe 01 octombrie, fiind in concediu crestere copil (copilul s-a nascut prematur pe 4 decembrie 2023). Lucreaza la un cabinet medical ca asistenta medicala pentru un medic de familie. Saptamana trecuta, cand a fost sa o anunte pe doctora ca va reveni la munca de la 1 octombrie, i s-a spus ca daca se va intoarce, va lucra pe un program opus al doamnei doctor (luni, miercuri, vineri - de dimineata de la 8 la 16, iar marti si joi de la 11 la 19 — acesta este programul cabinetului). Deci, sotia va trebuie sa lucreze in afara orelor de functionare a cabinetului, in mare parte. De asemenea, doamna doctor, a oferit ca alternativa, suma de 10 mii de lei, sa isi dea demisia. Asistenta medicala care a inlocuit-o pe sotie in aceasta perioada, se pare ca are c.i.m. pe perioada nedeterminata, iar doamna doctor, vrea sa o forteze pe sotie sa isi dea demisia. Ca a treia varianta, i s-a propus un program fix, zilnic, de la 11 la 18. Sotia nu a acceptat nimic din ce i s-a propus, insa doamna doctor, spune ca poate sa o puna sa lucreze in ce conditii vrea ea si ca la intoarcere se ca ocupa strict de partea administrativa (adica va completa doar fise).

Ce se poate face mai departe? Ce se intampla daca sotia refuza sa semneze noul contract de munca? Se poate face plangere la ITM in legatura cu asta?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie 2025
AndreiK15, utilizator

Alte discuții în legătură

Revenirea la servici dupa concediu de crestere copil helen2688 helen2688 Hristos a inviat! Am 2 probleme Sunt in concediu de crestere copil. Copilul implineste 2 ani in luna iulie. Daca tatal nu era angajat cand s-a nascut copilul, ... (vezi toată discuția)
Reclamatie medic de familie darkpain darkpain Buna ziua, Nu merg prea des la medicul de familie, dar in ultimii doi ani a trebuit sa merg sa iau retetele bunicilor mei luna de luna, deoarece nici unul ... (vezi toată discuția)
Program vizitare bebelus in prezenta unui asistent social Mariaalessia Mariaalessia Buna ziua,in cererea mea de divort dna avocat a cerut sa-mi vizitez copilasul la locuinta sotiei in prezenta unui asistent social care este la 60 km de ... (vezi toată discuția)