avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Dividende neridicate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Dividende neridicate

În anul 2021 am preluat o societate prin fuziune. La data fuziunii societatea preluată avea în sold dividende neridicate de 150.000 eur din anii 2010-2013. Anul acesta unul din acționari solicită plata pentru o parte din suma restantă. În calitate de administrator, pot să refuz plata, invocând prescrierea dreptului de ridicare pentru perioada de peste 3 ani ?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie 2025
mateiionut122, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 12:26, 10 Septembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Dreptul de a incasa dividendele se prescrie in termenul de 3 ani
După 3 ani nu se mai plătesc dividendele neridicate în termenul legal, deoarece dreptul se prescrie după 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende neridicate elena-ramona elena-ramona Am preluat o societate care are sold in jur de 15.000 ron in contul 457(dividende neridicate), sold care se compune din dividende repartizare din profitul ... (vezi toată discuția)
Dividendele se mai prescriu dupa 3 ani? cccristina cccristina am si eu o intrebare ..dividendele se mai prescriu dupa 3 ani/?am citit legea 31/1990 si nu prea inteleg precizez ca dividendele sunt din 2005 si anul ... (vezi toată discuția)
Dividente restante neridicate RoxanaRamona RoxanaRamona Buna ziua, Societatea unde lucrez a avut in 2008 profit. Dividende s-au incasat in transe in functie de bani, pe tot parcursul anului 2009 si 2010. ... (vezi toată discuția)