avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua,este un apartament al părinților, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua,este un apartament al părinților, decedați,suntem ...

Bună ziua,este un apartament al părinților, decedați,suntem 2 frați, de curând am făcut 2 succesiuni (doar pe banii mei,fratele meu spunând ca nu are,ca îmi va da treptat, deși are serviciu).I-am propus sa ma despăgubească cu o suma mai mica decât valoarea care e corectă, nu vrea(i-am propus sa facă împrumut bancar),nu vrea,susține ca vrea sa stea acolo pana moare,nu este căsătorit, nu are copii,imi propune sa îmi doneze partea,cu clauza sa rămână acolo..Nu doresc,vreau prezentul,și dreptul meu,el locuind acolo,și pe dreptul meu din 2019.Ce pot face ?Mulțumesc anticipat pentru răspuns
Cel mai recent răspuns: Otelea Mădălina , utilizator 16:27, 10 Septembrie 2025
Buna ziua

Nu aveti alta varianta decat sa-l dati in judecata si, odata ce obtineti hotararea definitiva sa il executati silit daca in continuare refuza.
Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere moștenire drepturi valyro_83 valyro_83 Bună ziua.Tatal meu a decedat acum 16 ani,mama luna trecută.In urma lor su rămas câteva terenuri și un apartament .Mama, bolnavă psihic,l-a avut ca ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate nou emine emine Buna ziua, Exista urmatoarea situatie: 4 frati mostenitori, succesiunea facuta in urma cu aproximativ 9 ani. Trei dintre frati sunt decedati, iar actul de ... (vezi toată discuția)
Succesiune ,renuntare in favoarea fratelui conditionata . ziarediverse ziarediverse In august 2008 a decedat tatal . Impreuna cu mama detineau in proprietate o casa cu teren aferent in care locuieste in exclusivitate fratele meu si concubina ... (vezi toată discuția)