avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Numele meu de familie este compus din doua X-Y (numele ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Numele meu de familie este compus din doua X-Y (numele ...

Buna ziua,

Numele meu de familie este compus din doua X-Y (numele reunite ale parintilor). Urmeaza sa ma casatoresc, viitoarea sotie are un nume de familie Z.

Dupa casatorie, putem alege sa avem numele X-Y-Z?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 20:15, 12 Septembrie 2025
Buna ziua

Codul civil:

Articolul 282
Alegerea numelui de familie
Viitorii soți pot conveni să își păstreze numele dinaintea căsătoriei, să ia numele oricăruia dintre ei sau numele lor reunite. De asemenea, un soț poate să își păstreze numele de dinaintea căsătoriei, iar celălalt să poarte numele lor reunite.

Deci raspunsul la intrebarea dvs. este DA.
DA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare de nume silviu35 silviu35 DACA imi schimb numele si ma dau pe numele fetei daca ma casatoresc imi pierd dreptul la mostenire de la parintii si ce am primit in scris mostenire. (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie ioana_d2008 ioana_d2008 La casatoria civila doresc a-mi pastra si numele meu de familie si sa il iau si pe cel al viitorului meu sot.Intrebare: Sotul meu, isi poate pastra numele sau ... (vezi toată discuția)
Nume dupa casatorie Csilla Vass Csilla Vass Buna ziua, Ma numesc Csilla Piscociu, sunt divortata si am pastrat numele de familie al fostului sot. Acum as vrea sa ma recasatoresc, sa pastrez numele ... (vezi toată discuția)