avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Am un proiect de constructie casa ( mediul rural) ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Am un proiect de constructie casa ( mediul rural) realizat in 2011, ...

Buna ziua, as avea nevoie de cateva lamuriri. Am un proiect de constructie casa ( mediul rural) realizat in 2011, pentru care am obtinut la acea vreme si autorizatie de constructie. Am realizat atunci fundatia dupa care constructia a fost intrerupta. Arhitectul care a semnat proiectul a decedat, iar proiectul a fost actualizat ( practic copiat, dar cu noi semnaturi si deviz actualizat) in 2021. In 2022 a fost realizat un cadastru nou, prin dezlipirea terenului intravilan de cel extravilan; ca urmare, unele informatii ( ex nr carte funciara in planul de amplasament din proiect) s-au modificat, dar aceste modificari nu se regasesc in proiectul (tehnic) de constructie. Intrebare: in acest caz proiectul tehnic trebuie actualizat? Daca da, cine ar face modificarile - un arhitect sau cineva de la cadastru? In afara de aspecte care tin de actualizarea cadastrului, ar mai trebui actualizat si altceva din proiect / memoriile tehnice, de specialitate, planul constructiei etc raman valabile? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Florenta@ , utilizator 10:02, 26 Septembrie 2025
Dumneavoastra aveti alta problema. Daca a-ti obtinut autorizatie in 2021 probabil pana acum a expirat deja.
Deci trebuie sa solicitati din nou reautorizare proiect, si atunci oricum arhitectul va actualiza datele.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aprobare garaj marbostgms marbostgms Doresc ca in prelungirea casei (un perete comun) sa-mi construiesc un garaj. Va rog sa-mi spuneti de ce aprobari am nevoie, pentru a nu cadea in abatere, desi ... (vezi toată discuția)
Acte pentru casa construita fara autorizatie - cum o inregistres, pentru a putea face cadastru si intabulare pentru a vinde imobilul? atuxela atuxela Salut, In 1990 am cumparat un teren cu casa batraneasca 3 camere, specificanduse in actul de vanzare cum ca cladirea nu a fost contruita cu autorizatie. ... (vezi toată discuția)
Avize si autorizatii MdenisaL MdenisaL Buna ziua!imi puteti spune ce avize si autorizatii sunt necesare pentru o cladire de locuinte de serviciu pentru strainii ce lucreaza in Romania. Va multumesc ... (vezi toată discuția)