avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decontare servicii turistice de catre angajator - ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decontare servicii turistice de catre angajator - refuz justificat?

Buna ziua.
Doresc o opinie avizata in urmatoarea speta, va rog frumos:
- angajatorul ofera posibilitatea de decontare a serviciilor turistice in limita unei anumite sume
- angajata necasatorita, pleaca cu partenerul in vacanta
- in contractul de servicii turistice evident e mentionat numele ambilor turisti
- pe facturi se mentioneaza clar numele ambilor pasageri
- angajatorul refuza decontarea serviciilor pe motiv ca "Este obligatoriu ca documentele sa fie emise in numele angajatilor sau a sotilor acestora, din punct de vedere legal, nu le putem accepta chiar daca apari si tu ca beneficiar al serviciilor."

Exista o baza legala care poate justifica acest refuz?
Multumesc frumos in avans.
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 12:40, 15 Septembrie 2025
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Baza legala o constituie documentul intern la nivel de angajator ( regulament intern, ccm aplicabil, decizie, procedura de decontare )
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Normal este ca facturile sa fie facute pe numele celui care deconteaza si platile facute de respectiva persoana. Ca o derogare, probabil se accepta sa fie si pe numele sotului/sotiei. Nu inteleg de ce apare numele ambelor persoane pe factura si nu s-au facut 2 facturi... Cereti prestatorului sa refaca facturile sau mai mergeti intr-o vacanta. Cred ca docuemntul intern era cunoscut de catre angajati, este vina dumneavoastra ca nu v-ati conformat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un salariat isi efectuaza concediul de odihna in strainatate ... ani_burian ani_burian Un salariat isi efectuaza concediul de odihna in strainatate la rude (fiica) si prezinta la intoarcerea din concediu doar documente justificative pentru ... (vezi toată discuția)
Probleme decont servicii turistice cf ccm dianarr dianarr Buna ziua, In urma initierii unei cereri de pentru decontarea serviciilor turistice (decont sejur/concediu, prevazut in CCM), cererea a fost respinsa pe ... (vezi toată discuția)
Am efectuat co in perioada 11-14.02.2021. la data de 18.02.2021 ... maghy78 maghy78 Am efectuat CO in perioada 11-14.02.2021. La data de 18.02.2021 s-a publicat OUG 8/2021 cu privire la anularea voucherelor de vacanta. Avand in vedere ca am ... (vezi toată discuția)