avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Daca ma blocat cineva cu masina si nu pot sa ies din ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Daca ma blocat cineva cu masina si nu pot sa ies din curtea mea, ...

Daca ma blocat cineva cu masina si nu pot sa ies din curtea mea, este politia obligat sa ridica pe ala sau poate sa spuna nu este problema noastra?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:06, 12 Septembrie 2025
Da, politia este singura autoritate ce poate rezolva problema.
Articolul 1
(3) Autoritatea competentă în domeniul circulației pe drumurile publice privind inițierea și avizarea unor reglementari, precum și aplicarea și exercitarea controlului privind respectarea normelor din acest domeniu este Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General al Poliției Române
[ link extern ]

Articolul 143
Se interzice staționarea voluntară a vehiculelor:
....................................
d) în dreptul cailor de acces care deservesc proprietățile alăturate drumurilor publice;
[ link extern ]

Prin urmare trebuie sa va rezolve accesul neingradit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este lege care să-mi permită să interzic vecinilor să parcheze ... Calin2679 Calin2679 Este lege care să-mi permită să interzic vecinilor să parcheze mașina sau să depoziteze materiale în fața casei mele ? Dacă da care este aceea lege? (vezi toată discuția)
Ce intelegeti prin interzicerea stationarii "in dreptul cailor de acces"? zws zws Voi pune articolul de lege mai jos, dar mai intai sa va expun nedumerirea. Daca parchez in fata unei case, mai exact in dreptul unei usi, dar parchez pe ... (vezi toată discuția)
Parcare/drept libera circulatie Cristian 77 Cristian 77 Buna ziua, Q1: Ce se poate intampla dpdv legal daca parchez masina pe strada (domeniu public) in fata unui garaj asimilat unei locuinte (cei care si-au ... (vezi toată discuția)