avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatăl copilul este plecat în tara, cu mine a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatăl copilul este plecat în tara, cu mine a încetat ...

Buna seara
Tatăl copilul este plecat în tara ,cu mine a încetat să mai comunice în privința copilului motivele și le cunoștea el.
Situația mea este următoare ,copilul face fotbal de 5 ani la un club din București și li sa pus o condiție la meciuri sa prezinte pașaport sau bilentin ,eu nu pot schimba pașaportul copilului din cauza la tata care nu imi face procura și nici nu am cum sa vorbesc cu el ,copilul ia transmis că are nevoie și a spus că este plecat din tara . Rog o soluționare trebuie sa existe ,nu doresc să părăsesc țara sau altceva este strict de activitatea sportivă a copilului.
Cel mai recent răspuns: Avocat Lăzăruţiu Lucian , Avocat 07:56, 13 Septembrie 2025
Sunteti despartita de tatal copilului ? Aveti hotarare judecatoreasca de incredintare a lui ?
Trebuie sa va adresati instantei de judecata, sa cereti suplinire acordului pt a-i face pasaport si de asemenea sa se suplinească acordul pt eventualele iesiridin tara cu clubul sportiv. Daca dovediti urgenta, puteți face cererea si pe calea ordonanței presedintiale, contactați un avocat.
Mai trebuie sa dovediti ca tatal nu cooperează, nu are relevanta daca sunteti divorțată
Buna ziua

Daca nu aveti o hotarare judecatoreasca, trebuie sa cereti in instanta stabilirea domiciliului minorului la dvs. si pensie de intretinere.
Pentru pasaport si iesirea din tara, trebuie solicitata suplinirea acordului tatalui.
Contactati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea frontierei a unui minor insotit doar de un parinte Geanina-Irina Geanina-Irina Buna ziua.Am o fetita de 6 ani si doresc sa o iau cu mine in Italia dar:e trecuta pe numele tatalui,nu am fost casatoriti legal niciodata,nu l-am dat pt pensia ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu copil ramibebe ramibebe am o nelamurire.trebuie sa plec din tara cu copilul.am procurile de la tatal lui,dar eu nu sunt mama naturala.el la divort a primit incredintarea minorului ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului din tara - divortat LucianIonut LucianIonut Prietena mea care sunt momentan cu ea sa despartit nu de mult.Ea a plecat in italia sa lucreze si sa trimita bani acasa ca el nu lucra,se lasa mereu d emunca ... (vezi toată discuția)