avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara .va prezint următorul caz..Mama mea fiind ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara .va prezint următorul caz..Mama mea fiind cu handicap ...

Buna seara .va prezint următorul caz..Mama mea fiind cu handicap din naștere a rămas în casa părintească .de 6 ani casa a fost în mare parte renovata .Și acuma vine fratele ei să își ceară drepturile.Bunicii sunt decedați .El nu a mișcat niciun deget la casa respectiva ,nici nu și a îngrijit părinții bolnavi .Cum se procedează ?multumesc
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 02:10, 14 Septembrie 2025
Fratele are dreptul legal de a moșteni, iar handicapul mamei nu are legătură cu succesiunea. Dacă bunicii ar fi vrut să-i asigure fiicei lor un avantaj, ar fi putut face acest lucru, în timpul vieții.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, părinți mei au facut un act de vânzare cumpărare ... Justiti Justiti Bună seara, părinți mei au facut un act de vânzare cumpărare cu clauza de întreținere si uzufruct la unul din frați deși noi suntem 7 frați.Dupa ... (vezi toată discuția)
Tatal meu vitreg a murit am dreptul la mostenire... alexandra90 alexandra90 Buna ziua tatal meu vitreg a decedat anul trecut cu 4 zile inainte de a ne face testament mie si mamei mele, el mai are 3 frati care doresc sa vanda casa lor ... (vezi toată discuția)
Mostenire hag679 hag679 O persoana ce a avut 8 frati si careia i-au decedat parintii acum 28 de ani (mama) respectiv 26 de ani (tata) si nu a desbatut mostenirea , ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)