avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama mea fiind cu handicap din naștere a rămas în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama mea fiind cu handicap din naștere a rămas în casa părintească ...

Buna seara .va prezint următorul caz..Mama mea fiind cu handicap din naștere a rămas în casa părintească .de 6 ani casa a fost în mare parte renovata .Și acuma vine fratele ei să își ceară drepturile.Bunicii sunt decedați .El nu a mișcat niciun deget la casa respectiva ,nici nu și a îngrijit părinții bolnavi .Cum se procedează ?multumesc
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 02:10, 14 Septembrie 2025
Fratele are dreptul legal de a moșteni, iar handicapul mamei nu are legătură cu succesiunea. Dacă bunicii ar fi vrut să-i asigure fiicei lor un avantaj, ar fi putut face acest lucru, în timpul vieții.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate ajunge un copil vitreg neadoptat sa aibă mai multe drepturi ... Mihaela Stana Mihaela Stana Poate ajunge un copil vitreg neadoptat sa aibă mai multe drepturi decât copii buni? In 1950 bunica avea pământ si casa de la părinții ei intr-o ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare AndreaMarcht AndreaMarcht Bună seara, Casa în care locuiesc este întăbulată pe numele bunicilor mei.Alături de ei,trăiesc eu și părinții mei.Bunica a decedat acum o lună de ... (vezi toată discuția)
Succesiune denysa.iancu denysa.iancu Suntem patru copii,doua fete si doi baieti,tatal a decedat in martie anul acesta si in decurs de 9 luni,noi,fetele,impreuna cu mama,nu am reusit sa-i convingem ... (vezi toată discuția)