avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, primesc bursa sociala școlară și copiii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, primesc bursa sociala școlară și copiii ai căror ...

Bună ziua, primesc bursa sociala școlară și copiii ai căror părinți: tatăl e șofer pe camion, mama casnică?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:40, 15 Septembrie 2025
"Bursa sociala se acorda elevilor din invatamantul preuniversitar de stat, inscrisi la cursurile cu frecventa de zi, inclusiv celor scolarizati la domiciliu sau care urmeaza cursurile in Scoala din spital, care se incadreaza in cel putin una dintre urmatoarele situatii:
elevi proveniti din familii care realizeaza un venit mediu net pe membru de familie, supus impozitarii, pe ultimele 12 luni anterioare cererii, mai mic de 50% din salariul minim net pe economie. Se va lua in calcul salariul minim net pe economie in vigoare la data depunerii cererii;
elevi cu unul sau ambii parinti decedati si elevi asupra carora a fost instituita o masura de protectie speciala, respectiv plasamentul/plasamentul de urgenta, fara a se lua in considerare nivelul venitului mediu net pe membru de familie, supus impozitarii;
elevi care au deficiente/afectari functionale produse de boli, tulburari sau afectiuni ale structurilor si functiilor organismului, incadrate conform criteriilor din Anexa nr.1 la Ordinul ministrului sanatatii si al ministrului muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice nr. 1.306/1.883/2016 pentru aprobarea criteriilor biopsihosociale de incadrare a copiilor cu dizabilitati in grad de handicap si a modalitatilor de aplicare a acestora, cu modificarile si completarile ulterioare, si structurate tipologic conform aceluiasi act normativ, fara a se lua in considerare nivelul venitului mediu net, pe membru de familie, supus impozitarii;
elevi cu afectiuni oncologice si/sau cronice scolarizati, pentru o perioada mai mare de 4 saptamani, in cadrul „Scolii din spital” sau la domiciliu, fara a se lua in considerare nivelul venitului mediu net pe membru de familie, supus impozitarii;
elevi care revin dupa scolarizarea din cadrul „Scolii din spital” in unitatea de invatamant la care au fost inmatriculati anterior, fara a se lua in considerare nivelul venitului mediu net pe membru de familie, supus impozitarii;
elevi proveniti din familii care beneficiaza de venit minim de incluziune conform Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificarile si completarile ulterioare, in baza deciziei de stabilire a dreptului la ajutor de incluziune a familiei elevului."

astea sunt conditiile, probabil ca au venit mic pe membru de familie si atunci se incadreaza

Ultima modificare: Luni, 15 Septembrie 2025
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am două fetițe, una la școală primară, una ... Lasy Lasy Buna ziua!Am două fetițe școlare.Una la școală primară,una la liceu.Am depus dosar pentru bursa socială.Celei din școală primară i s a aprobat,celei ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. bursa de ajutor social cat trebuie sa ai venitul ... bucovineanu69 bucovineanu69 Bună ziua. Bursa de ajutor social cat trebuie sa ai venitul pe mebrul de familie ca sa depui 2022 pe semestrul II. Am văzut în ordinul de minister ca 1572 ... (vezi toată discuția)
Burse sociale elevi cristina velescu cristina velescu as dori sa stiu ce acte imi trebuie si ce venit trebuie sa avem pe membru de familie pt a obtine bursa scolara.si cat este aceasta bursa?.multumim! (vezi toată discuția)