avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Buna ziua ...in urma unui incident între doi băieți ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Buna ziua ...in urma unui incident între doi băieți la școală ...

Buna ziua ...in urma unui incident între doi băieți la școală ,băiatul meu a fost implicat (precizez că a avut și el o mica vina ) ....după conflictul celor doi ,băiatul meu a discutat cu agresorul spunandu i că nu mai apuca ziua de mâine ,deoarece cel implicat în conflict era finutul nostru și era afectat de acest lucru (acest aspect a fost considerat că o amenintare cu moarte către celălalt copil) ...ulterior copilul a sunat o pe mama lui și mama copilului a vorbit la telefon cu băiatul meu adresandu i injurii și amenințări ...la ceva timp aproximativ jumătate de oră a venit tatăl copilul și l a agresat verbal pe copilul meu în școală ...dna directoare a chemat poliția însă nu am fost anunțata de incident nici de directoare nici de poliție ,băiatul m a sunat după ce s a apărat singur și a fost langa el 2 3 cadre didactice ....directoarea a fost la magazinul mamei mele sa îi prezinte situația eu nestiind nimic de la ea personal. ..m am prezentat la școală am cerut sa vad filmările și să discut cu părinții copilului la școală în fața directoarei...am fost refuzată fiind dirijată către poliție...zis și făcut m-am prezentat la poliție ,poliția îl scoate vinovat numai pe băiatul meu restul nu mai contează ..am cerut sa vorbesc cu părinții înca odată direct la poliție de data aceasta ...am fost sunata a doua zi de către polițistul in cauză și mi a comunicat că părinții copilului nu vrea să vorbească cu noi decât dacă copilul meu își cere scuze ...am refuzat categoric ...as dori sa știu ce pot face ..deoarece nu pot lăsa lucrurile așa ...

Directoarea nu mai era un școală ..a fost sunata să revină către școală deoarece doi copii se bat în școală ..masuri împotriva celor doi nu au fost luate ...s au axat pe ce a spus băiatul meu atat
Ultima modificare: Luni, 15 Septembrie 2025
Roxenne, utilizator
Depinde de vârsta pe care o are fiul dv. Vă recomand să recititi ce ați scris și să încercați să vedeți situația din alt punct de vedere. Imaginați-vă că fiul dv. a fost celălalt copil și vedeți cum simțiți atunci lucrurile.

Dacă fiul dv. a avut o vină în altercație și apoi a amenințat și cu moartea un alt copil, lucrurile sunt mai grave decât o amărâtă de scuză, deși nici pe aceea nu îl lăsați să și-o asume. Acest comportament de implicare în diverse conflicte poate continua, cu atât mai mult cu cât nu văd o figură paternă și nici o persoană care să îl îndemne la responsabilitate și asumare. Aveți mare grijă nu unde este acum, ci cât ar putea escalada această fugă de răspundere în timp.

Supărarea nu este motiv de a evita răspunderea penală pentru amenințare. Există multe tipuri de amenințări, cea cu moartea este cea mai gravă. Nu înțeleg cum putea altfel fi interpretată aluzia că nu mai prinde ziua de mâine, poate clarificați dacă mai există o altă interpretare.

Vă recomand, pentru că fiul dv. a săvârșit o faptă prevăzută de legea penală ca infracțiune, să luați măsuri serioase și nu doar pe termen scurt. Sper că doriți să evitați complicații mai grave pe termen lung, de aceea nu ignorați, este un semnal de alarmă. Asumați-vă dv. ca să își asume și el. Clarificați regulile sociale, potențiale urmări ale faptelor noastre, urmările furiei, exprimări sănătoase ale acesteia, ce înseamnă autoritatea, unde ne adresăm în caz de probleme, cum procedăm.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul elevului , al copilului in societate marcela72 marcela72 Am si eu urmatoarea problema : fetita mea cea mica ( 11ani ) , are un coleg care o tot plesneste , cand m-am dus la scoala sa-l intreb de ce face acest ... (vezi toată discuția)
Probleme de violenta in scoala generala mariancristielena mariancristielena BUNA ZIUA,ma numesc M......,sunt tatal a doi copii o fata de 11 ani,si un baietel de 6 ani si 11 luni,amandoi copii sunt inscrisii la aceeasi scoala gen,cu ... (vezi toată discuția)
Lovirea unui minor. NICULESCU TEODORA NICULESCU TEODORA Buna ziua. Am dat de o belea si nu stiu ce trebuie sa fac m-ai de parte. Veneam impreuna cu sotul de la cresa cu baietelul (era in carucior) si am trecut in ... (vezi toată discuția)