avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Cum functioneaza dreptul de autor?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Cum functioneaza dreptul de autor?

Cum functioneaza dreptul de autor? Poti avea drept de autor pe un concept? Am o trupa a carei mascota este o figura umanoida cu o arma medievala in loc de cap. Figura a aparut ca urmare a unei colaborari pentru un design de tricou cu cineva, acea persoana desenand design-ul. Intre timp relatiile s-au stricat, dar noi am mai folosit conceptul acelei figuri, cu alte designuri, evident. Acum, colaboratorii cu care facem tricouri au primiti mesaj de la acea persoana ca prin legea 8/1996 art 13 litera f, le cere sa opreasca vanzarea tricoului cu figura respectiva, cu toate ca este cu totul alt design si ipostaza, si pe langa asta, internetul e plin oricum de concepte similare.

Alte discuții în legătură

Drepturi patrimoniale autor - fost angajat infoleg infoleg Ma aflu nevoit sa cer parerea voasta in legatura cu interpretarea unui articol de lege si a unei situatii. Am creat pentru firma la care am fost angajat ... (vezi toată discuția)
Control corporal intr-o multinationala pab|o pab|o Buna ziua. Lucrez intr-o firma multinationala unde, la terminarea programului, la iesire se practica controlul corporal. Cei care se ocupa de asta sunt o ... (vezi toată discuția)
Comentarii literare - satire - parodii - pamflete - fabule ContSters163072 ContSters163072 Dacă Andreea E a ajuns în manualul de istorie alternativă, de ce nu ar ajunge şi maneliştii în manualele de literatură română? Probabil asta s-a ... (vezi toată discuția)