avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dacă am o hotărâre executorie și soția nu îmi da ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dacă am o hotărâre executorie și soția nu îmi da voie sa iau copilul ...

Buna ziua,am și eu o întrebare,dacă am o hotărâre executorie și soția nu îmi da voie sa iau copilul (am 2 weekend uri pe săptămână),apele la un executori și dacă tot refuza!,am făcut plângere penala la poliție,ii fac si un proces pentru aceasta fapta,instanta îmi da câștig de cauza și ii pune daune de 700pe zi ,soția nu lucrează..deci ii pune poprire 25%din pensia mea alimnetara..ce altceva mai pot face sa mi vad/iau copilul ,soția nu are proprietăți pe numele ei,poate sa facă pușcărie pentru asta?,sau ce altceva mai pot face?,mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 17:09, 15 Septembrie 2025
Plângere penală pentru Nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului, art. 379 Cod Penal. Neplata amenzilor se poate ransforma în închisoare. dar cel mai bine (dacă există interes) formulați cerere pentru ca locuința copilului să fie stabilită a dvs., cu invocarea incapacității mamei de a crește copilul (refuzul abuziv de a respeca legăturile personale constituie un risc pentru copil).

~ final discuție ~