avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1172 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune om in varsta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune om in varsta

Buna seara, imi cer scuze, as dori si eu un sfat.
Tatal unei prietene (vaduv, peste 80 de ani) este pacalit, prin apeluri de telefon (nu mesaje) sa trimita bani unei persoane.
A trimis in prima faza o suma destul de mare si urmeaza sa mai trimita.
Nu are incredere in fiica, doar in persoana straina.
Politia nu poate face nimic, nu exista dovezi ca a cerut prin inselaciune - persoana respectiva se bazeaza doar pe apeluri.
Psihiatrul a incercat sa-l lamureasca, dar e convins ca el stie mai bine.
Banca nu se implica, contul este al tatalui, fiica nu are nici un drept.
Ce se poate face?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gm_ignat , utilizator 21:51, 15 Septembrie 2025
Buna ziua

Cu siguranta situatia este mult mai complexa decat o prezentati. Acea persoana nu este cu siguranta straina de tatal prietenei dvs.

Ce anume va face sa credeti ca este pacalit?

In cele din urma, atat timp cat nu este pus sub interdictie, el poate face ce vrea si dispune dupa bunul plac de banii sai. Daca vrea sa ii faca cadou, o poate face oricui vrea.
Buna seara,

Fata a verificat numarul de telefon, acesta apartine unui service auto.
Initial tatal i-a spus fetei ca a trimis o suma mare de bani, convins ca va primi de zece ori mai mult.
Acum, tatal ascunde apelurile de ea. L-a auzit cand soptea la telefon ca nu poate sa trimita banii pentru ca e fata langa el.
Da, asta i-am zis si eu, banii sunt ai lui, face ce vrea cat este in viata. Frica ei nu este de bani ci faptul ca tatal va ajunge pe drumuri.
Oricum, este inselatorie: nu exista mesaje pe whatsapp, apelurile sunt doar cu batranul, si promisiuni de "multi bani, de la hidroelectrica".
Ultima modificare: Luni, 15 Septembrie 2025
gm_ignat, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa știu unde se încadrează fapta si ce/daca pot face ... OvidiuLI OvidiuLI Doresc sa știu unde se încadrează fapta si ce/daca pot face ceva legal ca persoana respectivă sa fie pedepsită. Povestea pe scurt: Un anumit B.A. m-a ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am pus un telefon la vânzare pe olx.ro, între ... Comicomimiu69 Comicomimiu69 Bună seara, am pus un telefon la vânzare pe Olx.ro, între timp Î-mi da mesaj pe whatsapp o persoana ca vrea sa cumpere dar să-l trimit prin olx livrare (o ... (vezi toată discuția)
Cadou devenit imprumut csabika90 csabika90 Asi vrea sa intreb acum 4 ani mia dat ceva bani tatal prietenei mele, dupa ce am terminat relatia cu fiica si a trecut vro un an a inceput sa-mi trimite mesaje ... (vezi toată discuția)