avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Firma angajata de primărie s-a apucat să facă ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Firma angajata de primărie s-a apucat să facă lucrări de canalizare, excavatorul ...

Bună seara, o situație petrecuta în satul meu natal. Firma angajata de primărie sau apucat să facă lucrări de canalizare, excavatorul care execută lucrările a rupt gardul casei mele .ce pot face in acest sens, am depus plângere la poliție, dar in afara de acest aspect ce pot face ?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 18:00, 17 Septembrie 2025
Buna ziua

Sa solicitati primariei sa va despagubeasca. Daca nu primiti raspuns in cateva luni sau raspunsul nu va multumeste, sa o dati in judecata.
Ce treaba are Primaria? Firma care executa lucrarile si operatorul excavatorului...
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Primăria este comanditarul lucrării și răspunde și ea dacă au loc accidente.

DinuX a scris:

Ce treaba are Primaria? Firma care executa lucrarile si operatorul excavatorului...

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca proiectul canalizarii impunea distrugerea gardului, da, atunci paguba o platea Primaria, asa, daca in cursul executiei cupa excavatorului rupe accidental gardul, vina este a operatorului utilajului si a firmei prestatoare. Care este baza legala a raspunderii beneficiarului lucrarii?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Răspunderea comitentului (beneficiarul lucrării) pentru fapta comitentului (constructorul).

JURIDICE.ro [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Geam crapat de catre cei care reabiliteaza termic blocul alexfelea alexfelea Buna ziua. Blocul unde locuiesc este in plin proces de reabilitare termica subventionata de primarie prin programele cunoscute de catre cetatenii din ... (vezi toată discuția)
Am aflat după cumpărarea imobilului că pe sub terenul aferent trece o conductă de canalizare. Împotriva cui mă îndrept pentru acest viciu ascuns? Casanoua17 Casanoua17 Daca am aflat ca pe terenul din jurul casei pe care am cumparat-o trece o conducta de canalizare ce deserveste casele vecine, pot trage la raspundere pe ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere romtelecom tmihai2006 tmihai2006 Buna ziua! Prin certificatul de urbanism am acceptat ca pe terenul meu sa intervina personalul Romtelecom, iar lucrarile de sapaturi ale constructorilor mei ... (vezi toată discuția)