Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Probleme CES

Bună seara,
Am o fetiță cu CES, este în clasa a 3 - a, sunt însoțitorul ei înca din clasa zero. Învățătoarea ar dori să rămână fără însoțitor, deși copilul are destule dificultăți pe partea de limbaj, atât pe înțelegere, cât și pe exprimare. Evident că din acest motiv sunt și alte dificultăți, dar nu vreau să lungesc foarte mult mesajul. Eu sunt foarte sigură că încă nu poate rămâne fără shadow la ore. Menționez că are doar CES, nu și certificat de handicap. Întrebarea mea este ce pârghii legale și ce pași sunt de urmat în cazul în care doamna insistă cu ramasul fără shadow. Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 15 Septembrie 2025
predaangela, utilizator
Cel mai recent răspuns: predaangela , utilizator 12:50, 16 Septembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În școală, decizia finală aparține comisiei de evaluare a elevului cu cerințe educaționale speciale în conformitate cu Metodologia Ministerului Educației pentru CES.
Un raport psihologic/educațional detaliat poate fi folosit pentru a demonstra dificultățile copilului, chiar dacă nu există certificat de handicap.
Mulțumesc frumos!

MYRA CIMPEAN a scris:

În școală, decizia finală aparține comisiei de evaluare a elevului cu cerințe educaționale speciale în conformitate cu Metodologia Ministerului Educației pentru CES.
Un raport psihologic/educațional detaliat poate fi folosit pentru a demonstra dificultățile copilului, chiar dacă nu există certificat de handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi acuzat de discriminare? ciolpi ciolpi Sunt tatal unei fetite de 7 ani ce invata intr-o scoala din capitala. In clasa cu fiica mea a fost repartizat un copil cu probleme de ordin pihiatric, cred. ... (vezi toată discuția)
Sunt învățătoare și am în clasa pregătitoare un copil ... Florentina110482 Florentina110482 Sunt învățătoare și am în clasa pregătitoare un copil cu TSa, cu certificat de handicap grav, cu asistent personal dar mama refuza sa vina la școală ... (vezi toată discuția)