avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plangere administrativa anaf
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plangere administrativa anaf

Buna ziua,
Am depus o cerere de anulare datorii persoana fizica, anul trecut am depus pana pe 19.12.2020 cererea de amnistie fiscala si am platit sumele evidentiate in decizia primita. Intrucat nu am primit raspuns, am mers in februarie la ANAF si m-au tot plimbat de la un birou la altul spunandu-mi ca au prea multe cereri si dureaza. In data de 07.06.2025 am depus plangere administrativa,deoarece nu am primit raspuns deloc. Desi mi s-a dat nr de inregistrare pana la acesta data nu am primit raspuns nici la plangera administrativa si au trecut mai mult de 60 zile. In acest caz mai pot cere in instanta anularea datoriilorconform cererii depuse in 19.12.2020 sau exista un termen clar in care pot solicita acest lucru?
Ultima modificare: Marți, 16 Septembrie 2025
FloareaM, utilizator
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 10:09, 16 Septembrie 2025
În cazul în care ANAF nu răspunde unei cereri de anulare a datoriilor sau unei plângeri administrative în termenul legal de 30–60 zile, beneficiarul are dreptul de a formula acțiune în contencios administrativ. Termenul pentru introducerea acestei acțiuni începe să curgă de la expirarea termenului legal de răspuns.

~ final discuție ~