avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt proprietara unui apartament intr-un bloc de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt proprietara unui apartament intr-un bloc de locuinte. ...

Buna ziua. Sunt proprietara unui apartament intr-un bloc de locuinte. Dna. administrator, care are un program de doar 2 ore in 2 zile pe saptamana, la ore la care eu nu pot sa ajung, refuza sa imi dea un numar de cont al asociatiei, in care sa virez plata intretinerii, motivand ca asociatia nu are cont. Din ce stiu eu, e obligatoriu sa aiba un cont. Ma gandesc sa fac o solicitare scrisa, dar la locul unde se plateste intretinerea, doamna vine cu un caiet scris de mana, liniat, cu sumele pe care le avem de platit, exact ca acum 40 de ani. Deci nu as primi vreun numar de inregistrare, ca in cazul fericit si legal, ca ar exista un registru de intrari/iesiri, De asemenea, contoarele de apa, care sunt electronice, nu sunt vizibile, Desi sunt pe scara, sunt inchise intr-o cutie cu o usa opaca, a carei cheie o are doar aceasta doamna. Probabil o mai are cineva, dar nu mi se pare deloc in regula sa incep sa sun pe la usile vecinilor, ca sa caut cheia. Exista varianta sa primesc acasa citirea contorului de apa, desi plata o fac la asociatie? Pentru ca nici aici nu poate nimeni sa aiba control. Se afiseaza o hartie cu niste cifre, pe care nu se stie de unde le scoate. E legal sa nu poti sti ce anume platesti? Se poate reglementa acest lucru?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 16:55, 16 Septembrie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Toate nemultumirile pe care le aveti , inclusiv deschiderea ( obligatorie ) a unui cont al asociatiei , inclusiv stabilirea orarului administratoarei , le adresati presedintelui asociatiei , sunt responsabilitatea lui . Administratoarea este un angajat - ca oricare altul - al asociatiei , seful ei este presedintele , el ii stabileste sarcinile .
Buna ziua

1. conform legii 196/2018, art 20, alin 1, fiecare asociație de proprietari este obligată să dețină un singur cont bancar.
2. conform legii 196/2018, art 20, alin 2, in vederea plății cotelor de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari, datele de identificare ale contului bancar se comunică tuturor proprietarilor prin afișare la avizier, odată cu lista de plată a cheltuielilor asociației de proprietari
3. conform legii 196/2018, art 57 , lit e, presedintele răspunde în scris la sesizările și contestațiile scrise ale proprietarilor din condominiu în termen de maximum 10 zile de la primirea acestora;

Deci, adresati-va, obligatoriu in scris (scrisoare recomandata, cu continut declarat si confirmare de primire) presedintelui asociatiei.

Daca presedintele nu va raspunde sau nu sunteti multumita de raspuns, adresati-va (tot in scris) comitetului executiv.

Daca nici comitetul executiv nu rezolva problema, adresati-va cenzorului/comisiei de cenzori.

Daca nici asa nu se rezolva problema, depuneti sesizare la primaria orasului/sectorului de care apartineti, la compartimentul care se ocupa de relatia cu asociatiile de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari despre interactiunea cu asociatia de proprietari Marian S. Ionescu Marian S. Ionescu Buna ziua. Am si eu cateva intrebari. 1. Cine are dreptul legal sa foloseasca avizierul? Ca proprietar, pot sa pun informari cu privire la interactiunea cu ... (vezi toată discuția)
Presedinte de bloc diablow777 diablow777 Buna ziua, Am nevoie de o lamurire, daca ma poate ajuta cineve... Locuiesc intr-un bloc relativ nou (5 ani) care insa are mai multe probleme decat un ... (vezi toată discuția)
Cont bancar asociație proprietari wazz wazz Membrii asociației proprietari refuza sa isi dea acordul pentru un cont bancar motivând ca e costisitor Cum pot fi obligați sa aibă cont bancar ... (vezi toată discuția)