avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Daca in blocul in care locuiesc s-a produs un incendiu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Daca in blocul in care locuiesc s-a produs un incendiu la parter ...

Buna ziua, am o întrebare: daca in blocul in care locuiesc s-a produs un incendiu la parter de la o lumânare nesupravegheata și scara blocului a fost afectată (necesita igienizare /reparatii), cine trebuie să plătească pentru aceste daune?
Sunt obligata sa dau eu in judecată vinovatul? Sau asociația de locatari tebuie sa recupereze banii de la vinovat?
Menținonez că asociația dorește să contribuim la aceste lucrări toți locatarii blocului, deși nu este vorba de o lucrare curenta de igienizare.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:11, 17 Septembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Hotarirea AG se poate contesta in instanta, dar pina la o decizie favorabila dvs. ,de suspendare a hotaririi AG, trebuie sa platiti.
Articolul 52
(1) Dacă o hotărâre a adunării generale este contrară legii, statutului sau acordului de asociere a asociației de proprietari ori este de natură să prejudicieze interesele proprietarilor, aceștia sau orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său pot/poate ataca în justiție respectiva hotărâre.
(2) Acționarea în justiție în conformitate cu prevederile alin. (1) nu întrerupe executarea hotărârii decât în cazul în care instanța dispune suspendarea acesteia.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zugravitul casei scarii dupa incendiu OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI A AVUT LOC UN INCENDIU LA UN APARTAMENT, CARE A ARS, ÎN BLOC LA ULTIMUL ETAJ,AU INTERVENIT POMPIERII,DUPĂ S-A HOTARÂT ZUGRAVIREA CASEI SCARII IN SEDINTĂ CU ... (vezi toată discuția)
Sunt necesare acte doveditoare pt detinere boxa de la subsolul ... xtreme07 xtreme07 Sunt Necesare Acte Doveditoare pt Detinere Boxa de la Subsolul Blocului? Boxele de la subsolul blocului au fost construite de locatari la cumpararea ... (vezi toată discuția)
Are administratia de locatari voie sa oblige locatarii sa plateasca firma pt renovari interioare? diana2242 diana2242 Buna ziua, As dori sa stiu si eu daca exista vre-o lege care da voie administratorului sa oblige locatarii unui bloc sa varuiasca scara blocului doar din ... (vezi toată discuția)