avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Execuție lucrări de către o sucursala
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Execuție lucrări de către o sucursala

Bună seara! Am niște întrebări cu privire la o speță ce implică o sucursală. Mai exact: sunt Liderul unei asocieri din care face parte și o persoană juridică de naționalitate turcă. Aceasta și-a înființat o sucursală pentru a fi mai ușoară procedura de emitere a facturilor către mine, având în vedere ca se va ocupa de execuția integrală a lucrărilor aferente contractului.
Intrebarile mele sunt: pentru a încheia un contract de execuție corect din punct de vedere legal, având în vedere ca sucursalele nu au personalitate juridică, modul cel mai corect de a proceda este ca eu, în calitate de Lider, să închei un contract de execuție cu asociatul turc, în care să fie stipulat faptul ca se va ocupa de execuție prin intermediul sucursalei din România? Sau există și altă variantă? De asemenea, asociatul turc ar trebui să-și declare sucursala din România, care se va ocupa propriu-zis de execuție, drept subcontractant în fața Unității Militare?

Vă mulțumesc frumos pentru atenție!
Ultima modificare: Miercuri, 17 Septembrie 2025
inadeea, utilizator

Alte discuții în legătură

Sucursala - in calitate de ofertant unic la procedura crenguta1963 crenguta1963 Caz concret: - o sucursala, are personalitate juridica si se prezinta la o procedura de achizitie publica in calitate de ofertant unic, fara asociati, ... (vezi toată discuția)
Cine semneaza contractul de lucrari intr-o asociere de trei operatori economici? irina_stirbu2000 irina_stirbu2000 Un contract de lucrari castigat in urma unei licitatii publice de catre o asociatie dintre cele trei firme,care are stabilit un lider,poate fi semnat numai de ... (vezi toată discuția)
Asociere pentru participare la licitatie sabinna sabinna In conditiile in care o asociatie formata din 2 agenti economici participa la o licitatie pentru executie lucrari si o castiga, cu cine se incheie contractul ... (vezi toată discuția)